WeTransfer bereidt beursgang voor

clouddiensten cloud, cloudomgevingen

WeTransfer is bezig met de voorbereiding van een beursgang. Dat zal volgens Sky News plaatsvinden op de beurs van Amsterdam.

Naar verluidt is WeTransfer bezig met besprekingen met een aantal banken die de hele operatie zullen begeleiden. Het bedrijf biedt een beperkte gratis dienst en een zakelijke betaalde dienst voor het via de cloud versturen en ontvangen van grote bestanden.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf schaart zich dit jaar daarmee in een rijtje Nederlandse techbedrijven die het zelfde willen doen. Zo gingen CM.com, de e-commerce-specialist naar de beurs samen met reparatiebedrijf Fixers.

Winstgegevend

WeTransfer zou volgens het bedrijf zelf sinds 2013 winstgevend zijn. De laatste maanden profiteerde het bedrijf van het feit dat zoveel mensen vanwege de coronacrisis gingen thuiswerken. In 2018 gingen er ook al geruchten rond over een eventuele beursgang. Dat bleef echter bij een idee en kreeg geen verder vervolg.

Het bedrijf heeft tegenwoordig per maand rond de zestig miljoen gebruikers die samen anderhalf miljard bestanden versturen. In 2009 begon WeTransfer als tooltje van een marketingbureau dat gemakkelijk grote videobestanden heen en weer wilde sturen. Daaruit ontstond later het idee voor een dienst voor iedereen.

Ru9in vijf jaar geleden haalde WeTransfer 22 miljoen euro op bij een investeringsronde. Hiermee zou het bedrijf toen al gewaardeerd worden op 100 tot 200 miljoen dollar. H

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X