Women in Tech: Nieuwe Role Models Masterclasses 2020

cloud voruw met veel armen

Women in Tech Nederland organiseert voor de tweede keer de Role Models Masterclass 2020. De Masterclasses vinden in een periode van vier maanden plaats. De eerstvolgende is op 8 oktober 2020 van 19.00 tot 21.00 uur. Inschrijven kan nog.

In vier maanden tijd zijn er vier masterclasses van ieder twee uur. Rolmodellen zijn volgens Women in Tech hard nodig om vrouwen te stimuleren om voor de technologiesector te kiezen. Tijdens de masterclasses gaat het dus over hun mindset en het zelfvertrouwen in hun Tech-skills. Deze meetings zullen online plaatsvinden via Zoom Meetings.

Vrouwen en meisjes

Women in Tech is een organisatie die zich focust om meer meisjes en vrouwen aan het werk te krijgen in de technologiesector. Vrouwen zijn daar nog altijd ondervertegenwoordigd. Juist nu er in deze sector veel vraag naar personeel is, moet je ook vrouwen stimuleren om voor de technologiesector te kiezen.

Women in Tech is een internationale organisatie met een dubbele missie. Ten eerste de genderkloof dichten. En ten tweede een miljoen meisjes en vrouwen in staat stellen om een carrière of studierichting in de technologie te omarmen.

Gebrek aan rolmodellen

Toch zijn er een flink aantal uitdagingen. Zo blijkt uit onderzoek dat de meeste meisjes hun interesse in de technologiesector op 14-jarige leeftijd verliezen. Wie wel hun carrière start in deze sector verliezen hun interesse later. Dat is vooral door gebrek aan diversiteit en inspiratie. Women in Tech gelooft dat de grootste reden van dit probleem een gebrek aan rolmodellen is.

De Women in Tech masterclasses begonnen op 10 september 2020 en eindigen op 10 december 2020. In vier cursussen wordt er hard gewerkt aan het zelfvertrouwen van de deelnemers. De deelnemers zullen werken aan hun expressies en zelfvertrouwen in hun eigen tech-skills. Uiteindelijk moeten deze deelnemers zelf een rolmodel worden om andere vrouwen te stimuleren om voor de technologiesector te kiezen.

YOUR PASSIONS

De volgende meeting, ‘YOUR PASSIONS’, vindt plaats op donderdag 8 oktober van 19:00 tot 21:00 uur via Zoom Meetings. Wie deze eerste meeting mist kan zonder problemen aanhaken bij de groep. De aftrap van elke sessie is namelijk een terugblik op de eerste cursus, zodat iedereen met hetzelfde uitgangspunt kan deelnemen.

Tijdens de meeting zullen er drie gastsprekers zijn. Dit zijn Dr. Mira Vasic, senior partner van ‘In Touch’, Marjolein de Boer, oprichter van The Human Factor, en Lieke Lamb, trendwatcher en lid van het Women in Tech NL adviesbestuur.

In deze cursus zullen de deelnemers leren om zichzelf op een effectieve manier te presenteren en tegelijkertijd authentiek te blijven. Ze leren om meer kracht te gebruiken in hun verbale en non-verbale communicatie en presentaties (zowel online als in-person). Vervolgens spreken ze over persoonlijke passies, waarden en talenten. Ook krijgen de deelnemers een uitleg over het zogeheten mechanisme ‘Disappearing acts’: relationeel werk dat door veel vrouwen wordt gedaan, maar niet zichtbaar is in de werkomgeving.

Na de tweede meeting zullen er nog  meetings zijn op 12 november 2020: ‘YOUR PRESENCE’ en op 10 december 2020: ‘FINALE’. Aan het einde van de cursussen ontvangt iedere deelnemer een Role Models Certificaat.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X