Amsterdam Security Expo heeft special Cyber Security Dome

De Amsterdam Security Expo wordt dit jaar uitgebreid met een speciaal Cyber Security Dome. Van 31 oktober tot en met 2 november kunnen bezoekers in de RAI Amsterdam terecht voor solide praktijkervaring. Toegang tot de beurs loopt via gratis registratie.

Wie het heeft over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging, kan niet om cybersecurity heen. Dit is dan ook een van de vier centrale thema’s op de Amsterdam Security Expo – voormalig SSA. De beurs is dé toonaangevende vakbeurs op het gebied van beveiliging en (brand)veiligheid.

Op het speciale Cyber Security Dome kunnen bezoekers terecht bij Caesar Overheid, RootSec, RedSocks Security en Fortytwo Security. Stuk voor stuk partijen die uit de praktijk weten waar bedrijven tegenaan lopen als het gaat om cybersecurity.

De deelnemende partijen geven dagelijks presentaties in het InnovationLAB. Ook worden tijdens Amsterdam Security Expo de resultaten van het Nationale IT-Security Monitor gepresenteerd.

 

Hacking on a boat

De “cybersecurity-awareness” is ook precies waar het Fortywo Security om te doen is tijdens Amsterdam Security Expo. Gerdien van den Bosch: “Door de snelle technologische veranderingen en onze afhankelijkheid van technische systemen is het van groot belang dat we ook aandacht besteden aan de beveiliging. Cybercrime wordt namelijk steeds geraffineerder. Fortytwo laat in de Dome bijvoorbeeld de gebreken van maritieme systemen zien met Hacking on a Boat. Schepen communiceren constant met de buitenwereld. Om hun posities uit te sturen, om hulp te vragen bij noodgevallen maar ook om aan te sluiten op andere systemen. Wat zijn hierbij de valkuilen, of met andere woorden, wat zijn hier de nieuwe beveiligingsuitdagingen?”

 

Makkelijk én veilig

Volgens Sebastiaan van der Meer, Chief Security Officer van Caesar Overheid , stelt dat cybersecurity een verantwoordelijkheid is voor de hele organisatie. “Natuurlijk zijn er technische en organisatorische onderdelen nodig. Maar beveiliging in alle vormen valt of staat met medewerkers die hun werk moeten kunnen doen. Wanneer beveiliging hierin te veel hindert gaan mensen op zoek naar mazen om hun eigen werk makkelijker te maken. Wij helpen organisaties – en dan met name overheid – om hier een balans in te vinden. Dus zowel makkelijk als veilig kunnen werken.”

Het bedrijf legt in de Cybersecurity Dome de focus op de nieuwe Privacywet en de effecten die dit heeft op bedrijfsvoering. Het is een uitgebreide wetgeving waarover nog veel onduidelijk is. toch is een eerste stap snel gemaakt!”

 

Vertrouw nooit volledig op techniek

Ook Emil Pilecki van RootSec onderschrijft deze brede kijk op bewustwording. Pilecki: “Onze belangrijkste boodschap is, vertrouw nooit volledig op techniek als het aankomt op beveiliging. Er spelen namelijk altijd ook factoren als cultuur, mensen en organisatie mee. Op verzoek van klanten testen we regelmatig de beveiliging van bedrijven, zowel digitaal als fysiek. Je staat er vaak van te kijken hoe makkelijk je bedrijven binnenkomt, zowel via je laptop als in persoon! Gelukkig groeit het bewustzijn wel. Tijdens Amsterdam Security Expo willen we verder bijdragen aan deze awareness. Dat doen we door demonstraties waar menig bezoeker waarschijnlijk flink wakker van zal schrikken!”

 

Nationale IT Security Monitor

Wie interesse heeft in de manier waarop bedrijven met minimaal 50 medewerkers hun IT-beveiliging eigenlijk organiseren, hoe daarin wordt geïnvesteerd en hoe deze bedrijven omgaan met het veranderende dreigingsveld kan op 31 oktober aanschuiven bij de presentatie van Chief Analyst Peter Vermeulen van Pb7 Research. Aan de hand van de resultaten uit de Nationale Security Monitor zoomt hij in op de IT security strategie van Nederlandse bedrijven.

Momenteel wordt die – als vanouds – met name gedreven door angst. De angst voor ransomware, steeds complexere aanvallen, maar ook de angst voor boetes. De Nationale IT Security Monitor wordt op initiatief van Infosecurity Magazine jaarlijks door Pb7 Research uitgevoerd.

 

Meer informatie en gratis registratie ga naar:

Gerelateerde berichten...

X