Appstore als instrument voor IT-security

veilig mailen @ teken met slot

Creëren van bewustzijn belangrijke uitdaging bij online samenwerken

De factor mens blijft de zwakste schakel binnen organisaties als het gaat om IT-security en online samenwerken. Online samenwerken is niet meer uit onze wereld weg te denken, terwijl het gebruik van cloudapplicaties risico’s met zich meebrengt. Een grote diversiteit aan accounts, wachtwoorden en documenten kan problemen opleveren.

Om deze zwakke schakel (de mens) te kunnen ondervangen is het belangrijk dat een organisatie zich focust op het creëren van bewustzijn van de risico’s bij het gebruik van online applicaties om samen te werken.

Eén van de manieren om deze bewustwording te creëren is om de IT-security niet alleen neer te leggen bij één persoon, maar bij de gehele organisatie, stelt Projectplace, leverancier voor online samenwerken. Een personeelsbestand dat zich bewust is van de risico’s is al een eerste stap naar veilig online samenwerken.

Daarbij kan het nuttig zijn om een interne appstore in te richten. Hiermee behoudt het personeel keuzevrijheid, maar houdt de organisatie grip op de veiligheid van data. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze oplossing. Volgens onderzoeksbureau Gartner zal in 2017 een kwart van de bedrijven beschikken over een dergelijke store.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...