Brenno de Winter gaat beveiligingsprobleem te lijf met survivalgids in de digitale jungle

Wie met technologie in aanraking komt, heeft altijd een beveiligingsprobleem. Met de dagelijkse stroom aan berichten over de onveiligheid rond ICT rijst de vraag hoe je overleeft. Brenno de Winter schreef er een boek over: survivalgids voor de digitale jungle.

Persoonsgegevens moeten vertrouwelijk blijven, administraties kloppend zijn, websites en bedrijfsprocessen horen 24/7 te draaien. “De problematiek komt overweldigend over, maar dat hoeft niet,” stelt de Winter.

“Door het op orde houden van de basishygiëne zijn veel rampen te voorkomen. Kijk naar risico’s en onderken de problemen. Iedere organisatie kan stappen zetten om problemen te beheersen. In dit boek lees je wat je zelf kunt doen om beveiliging fors te verbeteren, risico’s in te schatten en te zoeken naar oplossingen. Neem zelf de regie, leer van de incidenten van anderen en laat je niet verlammen door de dreiging.”

Het nieuwste boek van Brenno de Winter biedt een praktische insteek in het op orde brengen van de informatieveiligheid zodat get weer behapbaar wordt. “Schud het ‘dit is te moeilijk voor me’-gevoel van je af. Steek de handen uit de mouwen en zoek de veilige kant van de grens van je kunnen op. Wie het onderwerp serieus benadert, praat niet meer over cybercrime alsof het al te laat is. Je praat over beveiliging juist omdat het nog niét te laat is. Verbeter je kansen tegen spionnen, criminelen, hackers en ja, zelfs de digibeten.”

Gerelateerde berichten...

X