Cisco verzorgde netwerkinfrastructuur tijdens Nuclear Security Summit in Den Haag

Cisco verzorgde tijdens de Nuclear Security Summit 2014, die op 24 en 25 maart in Den Haag werd gehouden, de netwerkinfrastructuur. Het bedrijf heeft hiertoe de opdracht gekregen van SSC-ICT Haaglanden na een aanbesteding waarin prijs en kwaliteit bepalend waren.

Meer dan 50 wereldleiders – waaronder de Amerikaanse president Obama – namen deel aan de Nuclear Security Summit, met ongeveer 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten in hun kielzog. Tijdens deze tweedaagse top communiceerden zij met een volledig geïntegreerd vast en draadloos netwerk dat volledig door Cisco was ingericht en beheerd, in samenwerking met het NSS-team. Er was door Cisco tevens een compleet Network Operations Center (NOC) ingericht, van waaruit het hele netwerk beheerd werd.

“De Nuclear Security Summit is de grootste internationale top die ooit in Nederland is gehouden. Dit vroeg ook om een netwerk dat op alle punten tot de top behoort, zowel qua schaal als op het gebied van prestaties en beschikbaarheid”, zegt Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland. “Cisco heeft er samen met het NSS-team voor gezorgd dat de gedelegeerden en de pers probleemloos konden communiceren en werken, zowel via vaste als via draadloze verbindingen, inclusief dataverkeer, video en spraak.”

Bijzonder bij dit project is dat alle netwerkapparatuur die tijdens de NSS werd ingezet, later zal worden hergebruikt door verschillende ministeries. Het betreft alle routers, switches, telefonie, draadloze access points en andere componenten die gezamenlijk het netwerk vormden.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...