Clouddiensten stuwen kwartaalcijfers Microsoft

clouddiensten cloud

Vooral de clouddiensten stuwen de kwartaalcijfers van Microsoft. De resultaten waren boven verwachting goed, met name vanwege de grote stijging van bijvoorbeeld Office 365-programma’s.

In de eerste drie maanden van dit jaar kwam de omzet van het bedrijf op 29,1 miljard dollar . Dat is 25,5 miljard euro. De omzetstijging was 19 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019.

De winst van de techreus groeide ook fors. Dit ging met 34 procent naar 8,8 miljard dollar. Dat is 7,7 miljard euro. In 2019 was dat nog bijna 6,6 miljard dollar.

 

Azure

Microsoft Azure groeide het hardst. Daar ging het zelfs om een groei van 75 procent. De hele omzet van alleen de clouddiensten van het bedrijf kwamen op 8,6 miljard dollar.

Ook de zakelijke software van Office had te maken met een forse omzetgroei. Die steeg met 17 procent tegen Office voor consumenten van 16 procent. Vandaag de dag maken zeker 32,5 miljoen mensen er gebruik van.

 

Verwachting

De verwachtingen voor het volgende kwartaal zijn ook positief. Het bedrijf verwacht een fikse omzetgroei. Die gaan van  35,8 tot 36,8 miljard dollar. Dit zou een gemiddelde stijging opleveren van rond de 8 procent.

Volgens topman van het bedrijf Satya Nadella kan het wel zijn dat er in het volgende kwartaal minder groei zal zijn van Linkedin en de verkoop van softwareparketten voor met name de kleinere bedrijven.

Gerelateerde berichten...

X