Twee mijlpalen

Mag ik mij even aan u voorstellen? Ik ben Ed Lute, ICT/Magazine’s nieuwe hoofdredacteur. ICT/Magazine, in sommige kringen beter bekend als ‘IM’, gaat de tweede helft van zijn vijfde jaargang in. Deze editie – augustus 2015 – is de veertigste die wij maken en het is de eerste die verschijnt onder mijn vlag. Het is goed om een ogenblik stil te staan bij deze twee mijlpalen.

Vanaf het allereerste nummer, dat in oktober 2011 verscheen, werken wij gestaag en constructief aan het maken van een hoogwaardig tijdschrift. De it-professional die ICT/Magazine leest is gegarandeerd op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op diens vakgebied. Hij/zij krijgt informatie die daadwerkelijk bijdraagt aan het nemen van beslissingen omtrent aankopen, sourcing of de te volgen strategie.

Zelf ben ik vanaf het eerste uur betrokken bij het blad. Aanvankelijk als schrijver van artikelen en niet lang daarna tevens als eindredacteur. Dat er nu een zwaardere opdracht ligt voor de hoofdredacteur, illustreert de ambities die de uitgever heeft met deze titel. Gezamenlijk streven wij ernaar om niets minder dan het meest gelezen en dus leidinggevende blad te worden in de B2B ict-markt. En die positie bereik je alleen maar door kwaliteit te bieden.

Op dat gebied zetten wij de afgelopen jaargangen al substantiële stappen, maar nu er in mijn persoon een dedicated hoofdredacteur aan het roer staat, kunnen we dat proces aanmerkelijk versnellen. Een kleine twintig jaar ben ik nu werkzaam als redacteur, eindredacteur en hoofdredacteur in diverse sectoren. Ik werkte voor communicatiebureaus, een publiek tijdschrift en voer mijn vak de laatste zeven jaar uit op zelfstandige basis. Met mijn ruime redactionele ervaring durf ik de uitdaging aan om de redactionele kwaliteit van IM naar een hoger plan te tillen. Dat doe ik uiteraard niet in mijn eentje. Met ons team aan journalisten, schrijvers en columnisten – dat ik de komende tijd graag wil uitbreiden – verwacht ik u als lezer op het puntje van uw stoel te krijgen met de artikelen die wij gaan maken. Daarbij trachten wij altijd aandacht te besteden aan de praktische component van de vele onderwerpen die ICT rijk is. Ieder artikel levert u zogezegd iets op.

Gaat het blad nu een rigoureus andere koers varen? Nee, allerminst. De ingeslagen weg is – mede gezien ons succes bij lezer én adverteerders – de goede gebleken. Zo gaan we voort, maar dan met een nog strakkere focus op kwaliteit, diversiteit en praktisch nut voor de lezer. Als alles gaat zoals ik dat nu op mijn netvlies heb, zult u al de tweede helft van deze vijfde jaargang de verfrissing zien van de redactionele content van ICT/Magazine. Gedegen hoofdartikelen, boeiende interviews, verslaggeving omtrent spraakmakende innovaties en praktische achtergrondverhalen. Er zijn ideeën genoeg voor minstens nog eens vijf jaargangen.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X