Kom werken in de ICT

spaces

De ICT-branche is volop in beweging. En daar zijn veel nieuwe medewerkers voor nodig. Via detachering ICT werk vinden? Jazeker kan dat. Sterker nog; binnen de ICT zijn er heel veel banen te vinden in branches waar jij wellicht nog helemaal niet over hebt nagedacht. Op die manier vind je snel de beste, leukste en vooral meest interessante ICT-banen die helemaal passen bij alles wat jouw interesses en talenten.

Bijzondere banen in de ICT branche

Heb je al eens gedacht aan een baan in de ICT? Misschien denk je bij een ICT baan aan kamertjes gevuld met serverapparatuur en computers. In principe klopt dit wel, maar ICT is nog zoveel meer dan alleen zorgen dat iedereen geniet van het internet op het werk. ICT staat voor Informatie- en Communicatietechnologie en maakt deel uit van de IT (Information Technology) branche. Informatie- en Communicatietechnologie omvat alles wat te maken heeft met digitale apparatuur of diensten gericht op communicatie. Denk hierbij inderdaad aan het computernetwerk en het netwerk aan printers. Maar ook telefonie valt hieronder, het intranetwerk, internet en de technologie om lekker, ongestoord in the cloud thuis te kunnen werken. ICT is veel omvattend en wordt in alle branches gebruikt. Want we werken toch immers allemaal steeds digitaler?

Van software tot netwerken beheren

Lijkt het je leuk om software te ontwikkelen voor diagnoseapparatuur in de zorg? Zie jij je liever helpen bij het beheren van het ICT netwerk van een luchthaven? Of zoek je het liever kleinschaliger op, bij een stichting met het hart op de juiste plek? De mogelijkheid binnen deze branche is eindeloos, aangezien bijna alle bedrijven wel met een bij hen passend netwerk werken. Misschien ben je wel op zoek naar een ICT baan, maar weet je niet waar je moet beginnen. Bij dat laatste kan een goed detacheringsbureau je met sprongen vooruit helpen.

Benutten van talenten

Als je al een ICT opleiding hebt, dan kun je door middel van een detacheringsbureau bij verschillende werkgevers aan de slag om je talenten te benutten en nog verder te ontwikkelen. Heb je een opleiding gedaan die niet ICT of praktijkgericht is, dan kun je bijscholen of omscholen tot ICT’er via het detacheringsbureau. Door zowel fulltime te werken en in deeltijd nog extra opleidingen te volgen, kun je alle kennis direct toepassen. Bovendien leer je ook wat jij eigenlijk het leukste vindt om te doen. Zoals het efficiënter maken van een telefoonnetwerk in een bedrijf of juist het opzetten van een goed intranet.

ICT’ers kunnen overal werken

Er zijn op dit moment heel veel ICT’ers nodig en niet alleen bij grote communicatie bedrijven of multinationals. Zowel op scholen, als in de zorg en van het bedrijfsleven tot aan de ministeries in Den Haag. Maar ook bollenkwekers, supermarkten, pretparken, gemeenten en kapsalons werken met ICT. Door deze grote diversiteit is het soms lastig om na je hbo- of wo-opleiding de aansluiting te vinden met de arbeidsmarkt. Vooral als je nog niet precies weet wat jij wil en wat er het beste bij je past.

Uitzenden of detacheren

Je zou dan jezelf kunnen inschrijven bij een uitzendbureau, maar dat geeft minder zekerheden dan werken via een detacheringsbureau. Bij een detacheringsbureau heb je meer zekerheden, alsof je al een vast contract hebt bij het bedrijf waar je aan de slag gaat. Daarnaast heb je de mogelijkheden om ingezet te worden bij verschillende werkgevers om veel kennis en ervaring op te doen. Kies je voor detacheren dan kies je ook voor een langere werkperiode. Zo kun je zomaar een half jaar tot een jaar gedetacheerd worden bij een bepaald bedrijf. En in sommige gevallen zelfs langer. Dat is wel zo fijn om echt helemaal in een netwerk te duiken.

Omscholen tot ICT’er

Wist je dat ICT’ers met vakkennis van een bepaalde branche ook heel geliefd zijn? Kom je bijvoorbeeld uit het onderwijs, dan weet je wat er nodig is om een ICT netwerk op rolletjes te laten verlopen. En dat geldt ook als je een opleiding heb gedaan in taalkunde of economie. Deze vakkennis kun je meenemen in een omscholing tot ICT’er, maar het hoeft natuurlijk niet. Kun je in het vakgebied van je opleiding niet direct een baan vinden, dan kun je ook kiezen om door middel van omscholing tot ICT-specialist een nieuwe baan te vinden. Een detacheringsbureau gaat je daar zeker bij helpen. Vooral door de fijne combinatie van werken, leren en toepassen in de praktijk. Wanneer ga jij als ICT’er aan de slag via een detacheringsbureau?

Gerelateerde berichten...

X