Coronavirus nekt MWC Barcelona

coronavirus dna corona-app

Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona kampt met een regen van afmeldingen vanwege de uitbraak van het Coronavirus. De nieuwste afmeldingen komen van Sony, Amazon, NVIDIA, Ericcson en LG. Eerder zag een aantal andere techbedrijven af van deelname.

Het congres gaat nog wel door, van 24 tot en met 27 februari.  Organisator GSMA weet te melden dat ondanks de afmeldingen het congres nog steeds meer dan 2.800 exposanten heeft. Wel geldt voor veel deelnemers dat ze extra voorzorgsmaatregelen nemen.

Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn bijna 40.000 mensen wereldwijd besmet. Daarvan zijn 910 personen aan de ziekte overleden.

 

ZTE

GSMA betreurt de afzegging maar respecteert het wel. De organisator schaart zich achter de preventieve maatregelen van de Chinese exposanten zoals ZTE en Huawei. Zelf zijn ze al gaan samenwerken met de autoriteiten in Spanje en andere instanties.

Zowel voor als tijdens het congres zijn er maatregelen getroffen om besmetting en verspreiding tegen te gaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat bezoekers uit Wuhan niet welkom zijn. Ook potentiële deelnemers of bezoekers uit de Chinese provincie Hubai geweerd.

Verder moeten alle reizigers die in China zijn geweest of via China reizen aantonen zeker 14 dagen voor het congres buiten China waren. Dit moeten reizigers aantonen met een paspoortstempels of gezondheidscertificaten. Ter plekke zegt GSMA temperatuurmetingen te zullen doen.

 

Verklaring

De organisatie zegt in een verklaring op de site waarschijnlijk nog meer maatregelen te gaan nemen. Nu al gaat de organisatie druk bezochte plekken extra goed en extra vaak schoonmaken. Dit zijn bijvoorbeeld rond de catering en de toiletten, maar ook trapleuningen en deurkrukken. Ook openbaar te gebruiken touch screens en in- en uitgangen krijgen extra schoonmaakbeurten. Ook de microfoons krijgen extra schoonmaakbeurten tussendoor.

Medische posten en bemensing is intussen verdubbeld. Verder licht de organisatie het publiek doorlopend extra voor over het virus en de voorzorgsmaatregelen. Dat gebeurt online en offline op het terrein zelf. Het personeel krijgt ook extra trainingen.

De organisatie gaat standhouders ook extra voorlichten, met name over desinfecteren, schoonmaken, persoonlijke hygiëne en preventie. Overal op het terrein komen ook speciale borden en advertenties met tips en voorlichting.

Gerelateerde berichten...

X