Cyberbewustzijn verhogen met de Nationale Phishing Test

Phishing

BeOne Development kondigt vandaag als partner van Alert Online de Nationale Phishing Test aan. Het initiatief is in het kader van de European Cyber Security Month in het leven geroepen om bewustwording van cybersecurity en phishing binnen het Nederlandse bedrijfsleven te verhogen.

Dankzij de Nationale Phishing Test krijgen organisaties van 50 of meer medewerkers de mogelijkheid om een gratis phishing simulatie uit te voeren binnen hun organisatie. Gedurende een simulatie krijgen medewerkers gesimuleerde phishing e-mails, hierdoor kan men testen of medewerkers phishing herkennen en worden ze weerbaar gemaakt tegen toekomstige aanvallen. Na afloop van de simulatie krijgen alle deelnemers een rapportage waarbij ze de uitslag van de test kunnen vergelijken met sectorgenoten. De resultaten zijn uiteraard statistisch en niet herleidbaar naar individuele personen of organisaties.

Het aantal phishing aanvallen neemt jaar op jaar toe en gezien de hoge succes rate is het cruciaal dat medewerkers goed worden voorgelicht en opgeleid. Op deze manier kunnen aanvallen herkent en voorkomen worden. Uit het jaarlijkse Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek van Alert Online blijkt dat maar liefst 39% van de werkende Nederlanders wel eens een phishing e-mail heeft ontvangen. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij cybercriminelen berichten sturen omgevoelige en vertrouwelijke informatie te achterhalen. Deze vertrouwelijke informatie wordt vervolgens zonder medeweten van het slachtoffer misbruikt met alle gevolgen van dien. Gedurende een phishingaanval kan er ook malware worden geïnstalleerd zodat de hacker toetsaanslagen kan loggen, bestanden kan misbruiken of zelfs het gehele bedrijfsnetwerk kan overnemen.

“Het aantal phishingaanvallen blijft toenemen en bovendien worden ze steeds geavanceerder. Dit is een groot probleem voor bedrijven en onze samenleving. Het is belangrijk dat mensen hun persoonlijke gegevens zo goed mogelijk afschermen omdat cybercriminelen vaak persoonlijke gegevens gebruiken om een phishingaanval uit te voeren,” aldus Wilbert Pijnenburg, Commercieel Directeur bij BeOne Development. “Als partner van Alert Online zien wij het als onze maatschappelijke plicht om onze kennis te delen. De Nationale Phishing Test maakt het mogelijk om mensen op een toegankelijke manier voor te bereiden en handvaten te bieden bij een eventuele phishingaanval.”

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan De Nationale Phishing Test kunnen zich aanmelden via de website: www.denationalephishingtest.nl

Gerelateerde berichten...

X