Cyberdienst NAVO naar Den Haag

Binnen twee jaar zal de NAVO haar activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging (cybersecurity) en raketafweer in Den Haag concentreren op de locatie Waalsdorpervlakte, waar de NCIA  (het NAVO communicatie- en informatieagentschap) is gevestigd. De keuze voor Den Haag hangt samen met het feit dat hier al meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid zijn gevestigd. Ook is er in Den Haag sprake van een groeiend aantal bedrijven die zijn gespeciliseerd in cybersecurity. De komende twee jaar zal de NAVO vijftig tot honderd medewerkers huisvesten in het pand van de NCIA.

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is verheugd over de uitbreiding van de NAVO-cyberdienst: “Den Haag is toonaangevend op het gebied van cybersecurity. Bovendien telt de Haagse regio een groot aantal internationale instellingen en innovatieve bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan unieke veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster in Europa. De cyberdienst van de NAVO sluit hier naadloos op aan.”

Aanstaande maandag en dinsdag wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. De stad grijpt de top aan om Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, waar veiligheid onlosmakelijk mee verbonden is.  De internationale organisaties in Den Haag leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale economie en werkgelegenheid. Zo leveren ze meer dan 35.000 banen op voor zowel hoger als lager opgeleiden. Daarnaast geven internationale werknemers  jaarlijks ongeveer 700 miljoen euro uit in Den Haag.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...