Datacenter Gids 2019 biedt overzicht Nederlandse datacenters

Dutch Data Center Association (DDA) publiceerde deze week de vernieuwde Datacenter Gids 2019. Hierin staat een overzicht van deelnemende colocatiedatacenters in Nederland. Met de Gids biedt de DDA handvatten en inzichten aan bedrijven die overwegen hun IT-infrastructuur uit te besteden. Zo kunnen ze  een datacenter kiezen dat optimaal aansluit op hun wensen.

Digitalisering is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het toenemende belang om digitaal te transformeren vraagt daarom een stevig digitaal fundament. Deze vraag zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven besluiten hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, waardoor het aanbod van colocatie datacenters blijft groeien.

 

Hub

Nederland is een grote internationale speler wat betreft housing. Vooral de regio Amsterdam is een vooraanstaande Europese datacenter hub. Maar ook regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op de toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen.

Stijn Grove, directeur van de DDA, benadrukt het belang van een overkoepelende Datacenter Gids. “De datacenter sector groeit nog steeds jaarlijks met meer dan 15%. De reden voor deze groei is simpel: nu, meer dan ooit, is het cruciaal dat digitale diensten 24x7x265 blijven draaien. Met de toenemende digitalisering wordt het voor organisaties steeds moeilijker, risicovoller en prijziger om deze continuïteit zelf te realiseren. De keuze voor een gespecialiseerd datacenter is dan ook een logische.”

 

Up-to-date overzicht

De Datacenter Gids 2019 is de derde geheel vernieuwde editie. Het biedt een overzicht van de Nederlandse datacenters. De gids functioneert als handboek en naslagwerk voor alles rond datacenters.

Er zijn inmiddels 32 datacenters aangesloten bij de Dutch Data Center Association en deze worden allemaal geïntroduceerd in de gids. De datacenters variëren van retail- tot wholesale colocatie en hyperscale en zijn verspreid over heel Nederland.

 

Koeling

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen ervoor om hun IT-infrastructuur onder te brengen in een commercieel datacenter. De reden daarvoor is simpel. Datacenters zijn geoptimaliseerd voor het huisvesten van IT. Ze hebben de koeling, connectiviteit, beveiliging en koppelingen met bijvoorbeeld cloudproviders die binnen de eigen organisatie steeds moeilijker te realiseren zijn.

Het is in de meeste gevallen dus heel aantrekkelijk om naar een datacenter te migreren. Dat is echter een complexe operatie en er moet over veel zaken nagedacht worden. In deze up-to-date versie van de datacenter gids wordt besproken waar u op moet letten als u migratie naar een datacenter overweegt. Onder meer de keuze voor een datacenter en de voorbereiding van de migratie komen aan bod.

Gerelateerde berichten...

X