ICT-investeringen en eigen datacenter = omzetgroei

Er is een directe relatie tussen ICT-investeringen en omzetgroei. Economisch succesvolle ondernemingen investeren zo’n 20% meer in hun IT dan die met gelijkblijvende omzetten. De clou zit hem in het datacenter: 97% van de groeiers exploiteert er namelijk één. Dit blijkt uit onderzoek van IDC In opdracht van Rittal, aanbieder van IT-infrastructuursystemen, Zo’n 500 managers en IT-verantwoordelijken in ondernemingen uit Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Nederland en Italië deden aan het onderzoek mee.

Hoewel een eigen datacenter de sleutel tot het succes is, blijken ze vaak te oud, te koud en verbruiken ze teveel energie. Bestaande redundantieconcepten zijn bovendien vaak verouderd en niet betrouwbaar genoeg om hoge inzetbaarheid te garanderen. 24% van de ondervraagde IT-beheerders noemde zelfs de infrastructuren als het belangrijkste dat moet worden gemoderniseerd. In totaal schatte slechts 46% de toekomstzekerheid van hun eigen IT als zeer hoog in. Toch was de meerderheid (79%) van mening dat geen van de gevraagde uitdagingen onoplosbaar was.

Wat betreft de energie-efficiëntie; die kan voor de helft beter, en kan dan ook geld besparen, zo stellen de onderzoekers. De deelnemers gaven aan dat hun datacenter gemiddeld 6,9 jaar oud was. Eigenlijk al te oud om optimaal gebruik van moderne IT-componenten met hogere energiedichtheid en maximal inzetbaarheidseisen.

De onderzoekers noemen de nieuwe modulaire datacenters voor veel ondernemingen een interessante optie . Het ondersteunt de vraag naar meer flexibiliteit en schaalbaarheid terwijl de productietijden en de inbedrijfstelling van nieuwe systemen korter worden.

Hun suggestie wordt kracht bij gezet door de uitkomsten van het onderzoek. 60% van de ondernemingen zouden de markteisen graag van tegenwoordig graag met mogelijkheden uit de Public of Hybrid Cloud realiseren, maar schrikken van de risico’s. Dit maakt on-premise-datacenters, Private Cloud-oplossingen en modulaire datacenters een aantrekkelijke optie. Voorwaarde is dan wel dat de bestaande datacenters gemoderniseerd worden.

Het onderzoek is beschikbaar op http://www.rittal.com/de_de/it-marktstudie/public/index.php/nl/

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...