DGDO richt Cybersecurity Universiteit op

AV-Comparatives

De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO) lanceert de Cybersecurity Universiteit. Deelnemers aan de Cybersecurity Universiteit krijgen toegang tot een online portal met onder andere een e-learning training met verschillende modules over cybercriminaliteit. Hierin wordt uitgelegd hoe cybercriminelen te werk gaan en hoe je je daartegen kunt beschermen.

 

Voorkomen

Ieder jaar groeit het aantal slachtoffers van diverse vormen van cybercriminaliteit. Vooral ouderen en kinderen worden vaak getroffen. De missie van DGDO is het voorkomen van cybercrime door het vergroten van de kennis en het bewustzijn.

Dit doen zij van oorsprong voor bedrijven en organisaties, maar inmiddels ook voor andere doelgroepen. Eerder dit jaar werd al het platform Digitaal Veilig Leren gelanceerd waarmee vooral het primair, voortgezet en hoger onderwijs worden bediend. Nu komt DGDO dus met de Cybersecurity Universiteit. Dit initiatief is speciaal gericht op de online veiligheid van consumenten.

 

Kennis vergroten

“Men is zich er vaak niet van bewust dat steeds meer apparaten aan het internet zijn verbonden en dat daar ook risico’s aan kleven. Pas bij financiële schade of als er foto’s en bestanden kwijt zijn worden er stappen ondernomen,” vertelt Christian Boertje, algemeen directeur van DGDO. “Met de Cybersecurity Universiteit willen wij consumenten leren hoe zij zichzelf kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Dit begint bij het vergroten van kennis, maar ook het gebruik van de juiste hard- en software is belangrijk.”

“Gekscherend maken wij altijd de vergelijking met het zelf rijden in een auto. Voordat je de weg op mag, moet je een theoriecertificaat behalen, rijlessen nemen en tot slot een rijexamen doen. Hoe anders is dat als je de digitale snelweg op gaat, waarbij je volledig aan je lot wordt over gelaten en niemand je uitlegt hoe dat moet en waar de gevaren zitten.”

Inmiddels hebben de eerste deelnemers de trainingen van de Cybersecurity Universiteit afgerond. De reacties zijn enorm positief. Boertje: “In de trainingen wordt duidelijk waarom iedereen slachtoffer kan worden van cybercriminaliteit. We nemen de deelnemers mee in de wereld van cybercrime met modules zoals de digitale transformatie en phishing. Maar ze krijgen ook praktische tips over hoe ze wachtwoorden veilig kunnen bewaren, het privacy-vriendelijk instellen van social media accounts en het beveiligen van de smartphone!”

 

De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO)

DGDO is sinds 2018 een zelfstandig onderdeel binnen de Nemesys Groep en richt zich op het verbeteren van de cybersecurity binnen bedrijven en organisaties. Naast technische hulpmiddelen zoals firewalls en securitysoftware doet DGDO dit vooral door het security bewustzijn van de medewerkers te vergroten. DGDO biedt hiervoor diverse diensten, zoals e-learnings, workshops, trainingen, simulaties en securitytesten.

 

Gerelateerde berichten...

X