Directeur Microsoft Nederland Ernst-Jan Stigter nieuwe voorzitter Nederland ICT

Algemeen directeur Microsoft Nederland Ernst-Jan Stigter wordt de nieuwe voorzitter van Nederland ICT. Hij volgt per 1 juli Dell-directeur Jeannine Peek op. De benoeming van Stigter werd definitief op de algemene ledenvergadering van Nederland ICT. Peek blijft actief als lid van het algemeen bestuur.

Stigter is sinds 2016 lid van het algemeen bestuur van Nederland ICT met als portefeuille Onderwijs en Arbeidsmarkt. In die hoedanigheid zette hij zich onder andere in om ICT-vaardigheden van werknemers te verbeteren. Stigter spande zich ook in om digitale geletterdheid te verankeren in het curriculum van het onderwijs.

 

Kansen

“Nederland heeft alle eigenschappen om optimaal te profiteren van de kansen die de huidige digitale transformatie biedt”, zegt Stigter. “De kansen liggen niet alleen binnen onze branche. Maar in alle sectoren van de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om hier samen met Nederland ICT verder aan te bouwen.”

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT: “Ik wil Ernst-Jan van harte welkom heten als voorzitter van de vereniging. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

 

Nuchter

Met de benoeming van Stigter neemt Nederland ICT afscheid van Jeannine Peek als voorzitter van de vereniging. “Jeannine heeft de afgelopen jaren op een nuchtere en daadkrachtige manier leiding gegeven aan de branchevereniging”, zegt Lotte de Bruijn. “Ik wil haar bedanken voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij Nederland ICT.”

Nederland ICT is de branchevereniging van de ICT-sector met ruim 580 aangesloten bedrijven. Met leden van groot tot mkb, uit alle segmenten van de ICT-sector is Nederland ICT dé belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de branche in volle breedte.

Gerelateerde berichten...

X