Een op acht Nederlanders bespioneert partner online

nederlanders

Maar liefst twaalf procent van alle Nederlanders houdt zijn of haar partner digitaal in de gaten. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, uitgevoerd door Panelwizard onder 839 volwassen Nederlanders met een vaste relatie. Bij een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden blijft het echter niet bij alleen bespioneren. Zo zegt een tiende van alle Nederlanders hun geliefde weleens te hebben gehackt.

Vooral dertigers hacken

Met 22 procent houden vooral jongeren hun partner online fanatiek in de gaten. Onder de rest van de Nederlanders bedraagt dit slechts elf procent. Dertigers hacken hun geliefde daarentegen het vaakst. Achttien procent tegenover acht procent van de overige respondenten.

Identiteitsfraude

Voor een behoorlijk deel van de Nederlanders is het inbreken in de online account(s) van hun partner slechts een begin. Zo heeft maar liefst negen procent van alle ondervraagden zich online weleens voorgedaan als zijn of haar geliefde. Wederom maken jongeren (twaalf procent) en dertigers (dertien procent) zich hier het vaakst schuldig aan. Één op de drie respondenten zegt daarnaast weleens iets online te hebben besteld op naam van hun partner. Opvallend genoeg doen vrouwen (36 procent) dit veel vaker dan mannen (27 procent).

Online geheimen

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel Nederlanders er voor hun partner online geheimen op nahouden. Niet minder dan 27 procent van alle ondervraagden zegt namelijk weleens websites te bezoeken óf online dingen uit te spoken die ze liever niet delen met hun geliefde. Onder mannen geldt dit voor maar liefst 38 procent van de respondenten, vrouwen scoren met slechts zeventien procent fors lager.

Gerelateerde berichten...