Frank Baldinger, oud-voorzitter NAF, overleden

NAF

Op 1 juli overleed Ir. Frank Baldinger, jarenlang een van de drijvende krachten bij het Nederlands Architectuur Forum (NAF). In een bericht verspreid op LinkedIn lezen we dat de familie “Verdrietig is, maar opgelucht dat Frank zijn rust heeft gevonden”. Baldinger werd 72 jaar.

Stapsgewijs afscheid

Het werkverleden Baldinger is beslist indrukwekkend. In hetzelfde bericht op LinkedIn, dat ook op een condoleance-site is te vinden, wordt gememoreerd dat Baldinger de afgelopen jaren al stapsgewijs afscheid nam van een aantal activiteiten. Dat afscheid begon in 2006 bij de ING en in 2019 bij het NAF. Bij ING werkte hij vanaf 1988, toen nog bij het later volledig geïntegreerde Postbank. Baldinger studeerde aan de Technische Universiteit Delft.

NAF Penning

Zijn afscheid bij het NAF werd bekroond met de NAF Penning. Deze penning wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die van bijzondere betekenis is voor het NAF en/of de ICT-architectuurgemeenschap in Nederland. Bij het uitreiken van de penning roemde het bestuur van het NAF dat Baldinger een “enorme staat van dienst [had] bij het NAF”. Hij was voorzitter vanaf 2005 tot mei 2019. Meerdere initiatieven wist Baldinger in die tijd te realiseren. Zo startte de Masterclass Enterprise Architectuur. Een ander bekend initiatief was het 10-jarig lustrumboek van het NAF dat Baldinger samen met Daan Rijsenbrij samenstelde.

Het NAF werd 2002 opgericht om als kennis- en netwerkorganisatie concrete betekenis te geven aan digitale architectuur en dit als vak, functie en competenties op de kaart te zetten en hierdoor toekomstbestendig te blijven.

Gerelateerde berichten...

X