Franse bouwbedrijf Vinci koopt ict-devisie van Imtech

Imtech heeft zijn ict-divisie voor 255 miljoen euro verkocht aan het Franse bouw- en constructiebedrijf Vinci. De ict-tak stond al langer in de etalage om de torenhoge schuldenlast van het bedrijf uit Gouda te verlagen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en door de aandeelhouders van Imtech tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering die gepland staat voor 7 oktober 2014. Vermoedelijk kan de verkoop eind 2014 worden afgerond.

Operationeel gaat het nog steeds niet goed met Imtech. In het tweede kwartaal noteerde het bedrijf een operationeel verlies van 8 miljoen euro (t.o.v. 31,7 miljoen euro verlies een jaar eerder). Om het herstel te bespoedigen snijdt het bedrijf dieper in de organisatie. De verkoop is volgens topman Gerard van de Aast de beste keuze in het belang van de aandeelhouders: “Met deze financiële injectie kan Imtech weer positief naar de toekomst kijken”.

Voor CEO Gerard van der Aast was er geen andere uitweg dan het verkopen van de goed renderende ict-divisie. In overleg met ING, Rabobank ABN AMRO en Commerzbank werd gekoerst op verkoop van de ict-tak en het uitgeven van extra aandelen ter waarde van 600 miljoen euro. Begin oktober stemmen de aandeelhouders over deze voorgestelde claimemissie. Vorig jaar zagen de aandeelhouders de waarde van hun aandelen al verdampen via een emissie van 500 miljoen euro.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...