Grote ICT-storing legt VUmc Amsterdam plat

Het ziekenhuis VUmc in Amsterdam is vandaag de hele dag gesloten vanwege een grote ict-storing, waardoor de dossiers van patiënten niet toegankelijk zijn. Dit laat het ziekenhuis weten op de website.

De storing werd eerder op de ochtend bekendgemaakt. Naar aanleiding daarvan waren alle afspraken voor de ochtend al afgezegd. Nu blijkt dat de storing nog steeds niet is verholpen zijn ook alle patiënten die in de middag zouden komen  afgebeld. De eerste hulp is voorlopig ook gesloten.

Alleen de geplande opnames gaan gewoon door. De apotheek van het ziekenhuis is ook nog open. Wie vandaag op een van de poli’s een afspraak had wordt als de storing is opgelost teruggebeld voor een nieuwe datum en tijd.

 

View

Het gaat om een storing in View. Dit is de software van het interne systeem van het VUmc. Het systeem is momenteel wel van buiten naar binnen te bereiken. Van binnen naar buiten of tussen medewerkers onderling lukt dit niet.

Het ziekenhuis is wel telefonisch te bereiken, maar de medewerkers zijn dus niet in staat om gegevens in te zien. Er is ook geen toegang tot zaken als uitslagen van behandelingen en gemaakte (röntgen)foto’s.

De eerstehulp-patienten kunnen terecht in het AMC. Beide ziekenhuizen zijn gefuseerd. De gegevens van patiënten kunnen daar wel worden ingezien.

Of de afspraken voor morgen doorgaan is nog niet bekend.

Gerelateerde berichten...

X