Hacksoap teistert Duitse Bundestag

De Duitse Bundestag is al zes weken in de ban van een grote hack. Wat er precies aan de hand is en wat er moet gebeuren wordt maar niet duidelijk. Niet een maatregel haalt iets uit. Men overweegt zelfs het hele computernetwerk, dat zijn alle 20.000 computers, te vervangen.

Begin mei kregen hackers het voor elkaar computers van één van de fracties in de Bondsdag met een Trojaans paard te besmetten. Van daaruit kregen zij de beheerderswachtwoorden te pakken en zo dus toegang tot het complete netwerk.

Men vermoedt dat de Russische geheime dienst achter de hack zit. Niemand kan dit echter bevestigen. D3e geruchten dat het totale netwerk van de Bondsdag vervangen moest worden werden een paar uur later stellig tegengesproken door CDU-politicus Thomas Jarzombek. Volgens hem waren nog hooguit 15 computers  besmet. Vlak daarna beweerde Bondsdagvoorzitter Norbert Lammert volgens het Duitse persbureau DPA ook nog dat de laatste veertien dagen geen gegevens meer uit het netwerk gelekt waren.

Toch melden verschillende Duitse media dat het Trojaans paard nog steeds rondwaart. Spiegel Online meldt op gezag van een anonieme parlementariër dat er nog steeds illegaal gegevens uit het netwerk lekken.

Wordt vervolgd…

Lees meer op Die Welt over de aanvallen

Lees alles over de aanvallen via The Register

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...