Helft IT-beslissers wil snel voldoen aan business-behoeftes

Uit onderzoek van Telindus onder 115 Nederlandse IT-beslissers, blijkt dat 50 procent het snel inspelen op de behoefte van de business als grootste uitdaging van de IT-organisatie ziet. Ver daarachter volgen het realiseren van nieuwe producten en services (17%) en het garanderen van de bestaande dienstverlening (11%).

Ook bij de IT-beheerafdeling speelt de business een belangrijke rol. 27 procent vindt de complexiteit van de IT-infrastructuur hier de grootste uitdaging, maar 21 procent geeft aan dat dit het bijhouden van business-innovaties is. Op de derde plaats volgt 24/7 beschikbaarheid van de IT-infrastructuur (14%).

Uitbesteden of zelf doen
De IT-beslissers zijn ook gevraagd waar de voorkeur naar uitgaat bij het beheren van de IT-infrastructuur. Maar liefst 72 procent geeft aan de regie te willen behouden door deels uit te besteden (managed services). 16 procent wil het volledig zelf doen en 11 procent besteedt alles het liefst uit.

Joris Leupen, Director Managed Services bij Telindus: “Dit onderzoek laat goed zien dat IT en de business in de afgelopen jaren steeds dichter naar elkaar gegroeid zijn en de afhankelijkheid van IT daarmee steeds verder toeneemt. De grootste zorg is niet het in de lucht houden van de bestaande dienstverlening, maar de business optimaal bedienen. In de praktijk is dit ook de reden dat steeds meer organisaties kiezen voor outtasking in plaats van outsourcing of alles zelf doen. Met de opkomst van technologieën als software defined wordt het dan ook steeds eenvoudiger om bijvoorbeeld de techniek uit te besteden en intern te focussen op het functionele beheer. Dit biedt IT-organisaties meer ruimte om toegevoegde waarde voor de business te realiseren.”

De onderzoeksresultaten en de visie van Telindus op managed services is verwerkt in de whitepaper ‘Managed services: grip op technologie én business-innovatie’. Deze is gratis te downloaden.

Daarnaast organiseert Telindus op donderdag 5 maart een Trend Watch over managed services. Deelnemers worden tijdens verschillende sessies geïnformeerd over de mogelijkheden van managed services en krijgen een update van de laatste ontwikkelingen.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...