Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt tablet op het toilet

43% van de Nederlandse tabletbezitters gebruikt de tablet op het toilet. Dat blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door de kindermedia applicatie Snugger onder Nederlandse jonge ouders. 42% van de respondenten geeft aan de tablet ook regelmatig in bed te gebruiken.

De tablet is niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Meer dan de helft van de Nederlanders bezit inmiddels een tablet, en van de gezinnen met jonge kinderen heeft zelfs tweederde er een. Uit het onderzoek blijkt dat 50% de tablet gemiddeld 1 tot 2 uur per dag wordt gebruikt.Tablet overbodige luxe?
Behalve dat de tablet op de WC en in bed wordt gebruikt, wordt de tablet ook steeds vaker gebruikt om TV te kijken. 25% geeft aan dat men de tablet belangrijker vindt dan de TV. Daarnaast geeft 30% aan de tablet belangrijker te vinden dan een boek. Opvallend is wel dat, ondanks het groeiende tabletgebruik, 62% van de jonge ouders aangeeft het niet erg te vinden als men geen tablet meer zou hebben.Behoefte aan wegwijzer
Door de enorme populariteit van de tablet is ook het aanbod apps explosief gestegen. Op dit moment zijn er meer dan 1 miljoen apps beschikbaar in de App Store en Google Play. Het blijkt nog steeds erg moeilijk om de juiste apps te vinden, laat staan om de juiste media voor kinderen te kiezen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de meeste apps worden gedownload op aanraden van bekenden. De overzichtelijkheid in de App Store en Google Play laat volgens 75% van de jonge ouders nog te wensen over. Om ouders te helpen in de zoektocht naar kindermedia heeft NBD Biblion begin dit jaar Snugger gelanceerd. Deze app biedt onafhankelijke film-, boek-, game- en app-recensies aan jonge ouders met kinderen.Zuinig met aanschaf apps
Nu.nl, Facebook en Twitter zijn de meest populaire apps ondere jonge ouders. Meer dan 50% geeft aan deze apps dagelijks te gebruiken. Wat betreft aanschaf van betaalde apps geeft de helft aan nooit een app te kopen. Het downloaden van gratis apps blijft veruit het meest populair. 30% van de jonge ouders geeft aan dat zij gemiddeld 1 tot 5 apps per jaar kopen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...