Herken phishing sneller door een potje bingo

phishing phishibngpogingen

Sinds kort kun je door een potje bingo te spelen phishing sneller leren herkennen. Het Digital Trust Center maakte een spelkaart waarmee je sneller herkent of een smsje of mailtje in de haak is of niet.

Phishing gebeurt onder andere via telefoongesprekken, sms’jes en e-mails. Met phishing proberen cybercriminelen persoonlijke gegevens en wachtwoorden te stelen. Om te zorgen dat je er niet intrapt heeft Digital Trust Center nu een Phishing Bingokaart.

Bingovakjes afstrepen

Een e-mail van je bank, geen persoonlijke aanhef, een onverwacht verzoek van een bekende, een vreemde bijlage: dit zijn een aantal bingovakjes om phishing berichten eerder te herkennen. Verwacht je bijvoorbeeld geen mail van een bepaalde afzender en zit er een vage link in, zoals ‘klik hier’? Pak de Phishing Bingokaart erbij. Hoe meer vinkjes je kunt zetten, hoe groter de kans dat je te maken hebt met phishing.

Phishingaanvallen komen in alle soorten en maten voor en worden steeds geavanceerder. Vroeger waren phishing-mails snel te herkennen aan taalfouten en slordigheden, maar door Generatieve Artificiële Intelligentie (AI) wordt dit steeds minder. Wie te maken heeft met phishing kan dit melden bij de ICT-afdeling van de organisatie en bij de Fraudehelpdesk

Lees ook:

Gerelateerde berichten...