High Tech Campus Eindhoven gaat samenwerken met Epic Games

game controllers Epic Games

High Tech Campus Eindhoven’s innovatiehub 3EALITY en Epic Games gaan de mogelijkheden en waarde van game-engine technologieën voor industrie en overheid onderzoeken. De partijen willen ook de toepassing ervan stimuleren.

Epic Games is een wereldwijd interactief entertainmentbedrijf. Het is vooral bekend van Fortnite: een van ’s werelds populairste games, met meer dan 350 miljoen accounts en 2,5 miljard connecties. Epic heeft ook Unreal Engine ontwikkeld, een open en geavanceerde realtime 3D-creatietool voor hoogwaardige visuele content. Deze technologie zit in B2C- en B2B-sectoren zoals film en tv, architectuur en de automotive industrie. Het heeft de potentie om meer industrieën te helpen innoveren.

In 2024 werkten de twee partijen al samen aan twee evenementen op de Campus. Epic presenteerde daar use cases van Unreal Engine voor de B2B-sector. In de toekomst zullen 3EALITY en Epic Games samenwerken om kennis te delen over de mogelijkheden en waarde van game-enginetechnologieën voor industrie en overheid.

Hotspot immersive technologie

Philipp Werle, HTCE’s business developer emerging tech: “De markt voor spatial computing en immersive technologie zal de komende jaren naar verwachting snel groeien. HTCE heeft al een aanzienlijk ecosysteem in de sleuteltechnologieën die bij deze ontwikkeling horen. Met 3EALITY blijven we ook aan een software- en interactielaag bouwen. Samen met Epic  gaan we actief kennisdelen, nieuwe doelgroepen en talent aantrekken en ons ecosysteem laten groeien, om zo een hotspot worden voor immersive technologie te worden. Dit soort samenwerkingen helpen ons die ambitie waar te maken.” Rob Harrison, Business Development Director – Enterprise bij Epic Games: “Epic Games draagt graag bij aan de ontwikkeling van 3EALITY en het bredere ecosysteem van HTCE. We kijken ernaar uit om te zien hoe deze hub een generatie creatief talent in Eindhoven en daarbuiten zal inspireren.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...