Holland strikes Back: cyberaanvallen bestrijden en voorkomen

Logo Holland Strikes Back

Op 28 oktober aanstaande organiseren Stichting NLnet, ISPConnect en DHPA ‘Holland Strikes Back: Dutch Initiatives against Cyber Attacks and Abuse”. Oftewel: wat Nederland kan ondernemen tegen cyberaanvallen. De samenwerkende organisaties hebben het neusje van zalm in huis gehaald dat hier alles van af weet: Dick Schoof (NCTV), Gert Wabeke (KPN), Dr. Michel van Eeten (TU Delft), Barend Sluijter (NCSC), en Jan Piet Barthel (NWO). Zij vertellen de bezoekers over omgaan met DDoS-aanvallen, de NaWas, AbuseHub, Secure Peering, ethisch hacken, Secure DNS en samenwerkingen in Europees verband. Dagvoorzitter is internetjournalist en trendwatcher Herbert Blankestein. Het ééndaagse congres vindt plaats op de evenementenlocatie ‘De Rijtuigenloods’ Amersfoort.

Dit congres is juist voor Nederland belangrijk omdat ons land een internationale speler in de internetinfrastructuur is geworden, en daarmee ook een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallen. “Nederland herbergt heel veel internationaal toonaangevende initiatieven op het gebied van internetveiligheid en robuustheid, vaak met belang voor de hele sector”, stelt Marc Gauw, algemeen directeur van stichting NLnet, “Die kennis blijft echter vaak steken bij een beperkt aantal organisaties. Het werd hoog tijd om alles een keer bij elkaar te brengen. De kennis die er is moet veel meer gemeengoed worden.”

Simon Besteman, Directeur ISPConnect: “We zullen aandacht schenken aan het toenemende internetmisbruik en wat de gevolgen daarvan zijn. Daarna gaan wij in op lopende en toekomstige initiatieven die cybercrime tegen moeten gaan.”

Holland Strikes Back is een onderdeel van Alert Online, de landelijke bewustwordingscampagne voor cyberbeveiliging van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ga voor meer informatie en registratie www.hollandstrikesback.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...