ICT & Logistiek 2020 gaat niet door

logistiek ICT & Logistiek

De jaarlijkse vakbeurs ICT & Logistiek gaat dit jaar niet door. Als gevolg van de coronamaatregelen was de 15e editie van de vakbeurs voor beslissers en andere professionals in zowel ICT als de logistiek eerder al uitgesteld naar vier en vijf november 2020.

Veel exposanten konden als gevolg van interne coronamaatregelen niet genoeg garanderen dat zij op de beurs aanwezig kunnen zijn. De organisatie besloot daarom dat ze de aandacht beter kunnen richten op de beurseditie van 2021. Die vindt plaats van 10 tot 11 november 2021, ook in de Jaarbeurs.

Trend voortzetten

ICT & Logistiek is één van de grootste vakbeurzen in Nederland voor beslissers en andere professionals in de betrokken sectoren. In 2019 trok de beurs ruim 5.000 bezoekers. De beurs groeide door de jaren heen fors.

Het idee was om deze trend dit jaar door te zetten. Vanwege de coronacrisis zou er al een hybride programma draaien, zowel fysieke bijeenkomsten als digitale. Op de fysieke locatie zouden alle benodigde maatregelen zijn. Verder zouden er tal van digitale interactiemogelijkheden zijn, zoals live streaming en playback van presentaties,. Verder konden bezoekers een meetingplanner raadplegen en een event app installeren met een persoonlijk programma.

Thema van dit jaar zou Resilient Logistics zijn met de vraag: hoe creëren we logistieke ketens die robuust en flexibel genoeg zijn om verstoringen op te vangen? Of dit thema ook voor volgend jaar bedoeld is, is nog niet duidelijk.

Pijn in het hart

Ivo Meertens van ICT & Logistiek: “We hebben er met zijn allen – klanten, exposanten, medewerkers – al veel werk in gestoken om de vakbeurs in deze coronatijd voor elkaar te krijgen. Maar we kunnen op dit moment niet voldoende garanderen dat we een compleet aanbod op de beurs kunnen laten zien. Met pijn in het hart hebben we daarom moeten beslissen deze editie af te gelasten. Met onze partners gaan we ons nu richten op de voorbereidingen van de volgende editie in 2021.”

Lees ook:
  • Beurs ICT & Logistiek: slimme ICT noodzakelijk voor bouwlogistiek
  • Sneak preview essay The retailization of healthcare

 

Gerelateerde berichten...

X