Iedereen zijn eigen cloud

cloud voruw met veel armen

De maat is vol! We pikken het niet langer! Wij willen zeggenschap over onze data en accepteren het niet langer dat leveranciers van online diensten zich daar meester van maken. Wij willen grip op de content die wij produceren. Dat betekent: te allen tijde bij onze data kunnen, ongeacht het type en merk apparaat dat we daarvoor gebruiken. We trekken een mentale streep in het zand. Van nu af aan zetten we onze data in onze eigen cloud.

In een meeslepend relaas op deze site schetst Fred Teunissen de toekomst van de cloud. Mede door de onthullingen van Edward Snowden is er wereldwijd een krachtig sentiment ontstaan, dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met dat datagraaien van grote ondernemingen en geheime diensten. Zoals er een tegenbeweging is tegen het genetisch modificeren van zaden – Reclaim the Seeds – zo ontwikkelt zich nu een pendant op het vlak van de IT: Reclaim your Data!
Dat kan door de data onder te brengen in een eigen omgeving: een personal cloud.

Wat moet je je nu voorstellen bij zoiets mistigs als een personal cloud? Als basis voor een personal cloud heb je een server nodig waar de cloud op draait. Vervolgens is er speciale software om je cloud mee in te richten, opslagcapaciteit voor je data en koppelingen naar online diensten die je met jouw cloud wilt verbinden.

Als je zo je eigen cloud hebt ingericht kun je er vervolgens op elke plek op aarde met een inernetaansluiting bij en dat met elk apparaat dat je daartoe gerechtigd hebt. Lees het artikel van Fred Teunissen!

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...