INTERPOL en TNO werken samen tegen cybercrime

INTERPOL en TNO ondertekenden in Singapore een verklaring om verder te gaan samenwerken bij bestrijding van cybercrime. Het gaat vooral om  ontwikkeling van innovatief trainingsmateriaal en cursussen en seminars voor handhavende instanties.

INTERPOL en TNO ontwikkelden samen de eerste gespecialiseerde opleiding. Wetshandhavers leren welke methoden en strategieën georganiseerde misdaadnetwerken gebruiken om detectie op de Darknet voorkomen. Voor de opleiding werd marktplaats met een particulier Darknet netwerk gesimuleerd waar privaat cryptogeld in omging. Deze eerste oefening vond plaats bij de INTERPOL Global Complex voor Innovatie (IGCI) in Singapore. Een tweede training werd gehouden in Brussel en een derde zal komende augustus de IGCI worden gehouden.

Middelen

“De samenwerking met TNO zorgt dat we politie en andere rechtshandhavers de opleiding en de middelen kunnen bieden die ze nodig hebben bij  bestrijding van cybercriminaliteit”, zegt Noboru Nakatani, Executive Director van het IGCI.

Henk Geveke TNO Managing director voor Defensie, Veiligheid zei: “De huidige gezamenlijke inspanningen van INTERPOL en TNO geven wereldwijd al een dieper begrip van de criminele activiteiten op het Darknet. Door nog dichter samen te werken met INTERPOL kunnen we wetshandhavers beter ondersteunen. ”

In maart 2015 werd de eerste Cyber onderzoeksagenda Workshop georganiseerd. In april 2016 werden de eerste resultaten gepresenteerd voor feedback.

Gerelateerde berichten...

X