Jaya Baloo van KPN in CISO Top 100 beste Chief Informations Security Officers

De 100 meest innovatieve en invloedrijke Chief Informations Security Officers zijn in kaart gebracht. De CISO Top 100 is voor het eerst samengesteld om de noodzaak van de functie te benadrukken.

De lijst is opgesteld door journalisten Jessica Twentyman en Mark Samuels en security-expert David Clarke. Ook thought-leadership innovators HotTopics.ht en applicatie- en securitybedrijf F5 Networks steunen het initiatief. Nederland wordt vertegenwoordigd door Jaya Baloo, de CISO van KPN Telecom.

 

Vacatures

Gartner voorspelde onlangs dat 60 procent van het digitale bedrijfsleven getroffen zal worden door uitval van dienstverlening. De belangrijkste reden: IT-teams die niet in staat zijn digitale risico’s af te dekken. Dit komt mede het dreigende tekort aan security-expertise. De Global Information Security Workforce Study berekende dat er in 2022 zo’n 1,8 miljoen security-gerelateerde vacatures zijn. Een CISO die in die context in staat is krachtige bedrijfsplannen te smeden, is hard nodig.

Mike Convertino, CISO van F5 Networks zegt het initiatief graag te sponsoren. ” Het is een bevestiging van de groeiende noodzaak voor de functie. Issues rond cybercrime worden complexer en grootschaliger. Er ontstaat een gat tussen de risico’s en de benodigde security-expertise. CISO’s ontwikkelen strategische plannen terwijl bedrijven zich aanpassen aan de nieuwe digitale wereld. Bewustzijn en transparantie is van groot belang. Geen systeem is perfect. Het gaat erom hoe een organisatie omgaat met risico’s en CISO’s nemen het voortouw in dit traject.”

 

Gerelateerde berichten...

X