Kort nieuws buitenland: reorganisatie Meta, nieuwe zoekfuncties Google

buitenland

Elke vrijdag presenteert ICT/Magazine opvallende tech-berichten uit het buitenland.

Forse reorganisatie Facebook

Mark Zuckerberg kondigt aan dat Meta, het moederbedrijf van Facebook, het aannemen van personeel zal bevriezen en kosten zal besparen. Eerder al stopte de organisatie met het aannemen van personeel binnen bepaalde afdelingen, maar een algemene stop in het werven van medewerkers is een nieuwe stap.

Persbureau Bloomberg meldt dat Meta-CEO Mark Zuckerberg plannen aankondigde om het werven van nieuw personeel te stoppen. Ook wil hij afdelingen binnen het bedrijf herstructurereen. Dit moet kosten besparen, maakte de CEO duidelijk in een boodschap aan het personeel.

Volgens Bloomberg is Meta, dat een decennium van explosieve groei achter zich heeft, van plan om de budgetten binnen het bedrijf aanzienlijk te verkleinen, ook voor teams waarin het onlangs heeft geïnvesteerd.

De concrete teams noemde Zuckerburg niet, maar Meta investeerde flink in het ontwikkelen van virtual reality en in het eigen Metaverse. Ook probeerde het bedrijf de zogenaamde Reels, korte video’s die moeten concurreren met TikTik, verder uit te bouwen.

Meta is bepaald niet het eerste technologiebedrijf dat inkrimpt, maar een personeelsstop duidt wel op moeilijke tijden voor het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp.

Terwijl veel technische bedrijven bezuinigen vanwege de slechtere economische vooruitzichten, worstelt Meta ook met nieuwe bedreigingen voor zijn advertentieactiviteiten, met name door iOS-privacywijzigingen die vorig jaar door Apple zijn doorgevoerd.

Nieuwe zoekfuncties Google

Tijdens een evenement presenteerde Google nieuwe zoekfuncties op basis van kunstmatige intelligentie, schrijft ComputerWoche.

“We stellen ons een wereld voor waarin je vindt wat je zoekt door afbeeldingen, geluiden, tekst en taal te combineren – net zoals mensen dat van nature doen”, schrijft Google Vice President Prabhakar Raghavan in een blogpost. Om dit te bereiken introduceert Google drie nieuwe functies.

1. Google Lens
We gaan de camera gebruken als zoekmachine, is de visie van Google. Het gaat over een geheel nieuwe manier om afbeeldingen en tekst tegelijkertijd te combineren voor zoekopdrachten – net zoals met je vinger naar iets wijzen en er een vriend over vragen. De komende maanden wordt de nieuwe Google Lens-functie wereldwijd uitgerold in meer dan 70 talen.

2. On the fly vertalen
Vertaler-apps kunnen nu best veel. In de toekomst wil Google vertaalde tekst in afbeeldingen weergeven. Wie zijn of haar camera richt op een tijdschrift in een vreemde taal, ziet de vertaalde tekst als een beeldoverlay.

3. Multidimensionale kaarten
Google heeft ook een nieuwe functie in petto als het gaat om kaarten. “Immersive View” maakt gebruik van AI om kaarten te transformeren van gewoon 2D naar multidimensionaal. “Met deze nieuwe ervaring kun je plaatsen ervaren zoals ze werkelijk zijn voordat je er naartoe gaat”, schrijft de Google-manager.

Gerelateerde berichten...

X