Linux Foundation krijgt Europese tak

alliantie

De Linux Foundation krijgt een eigen Europese tak. De groep die gebruik van openbronsoftware wil promoten en verspreiden, krijgt het hoofdkwartier in Brussel. Aan het hoofd van de organisatie staat Gabriele Columbro, is al langer executive director  van de Fintech Open Source Foundation. Deze positie blijft hij ook bekleden.

Het nieuws werd bekend tijdens de World of Open Source: Europe Spotlight 2022 in Dublin. De Europese Linux Foundation heeft tijdens de start onder meer Ericsson, Accenture, Avast, Bosch, NXP Semiconductors, SAP, Suse en TomTom als eerste leden.

Open Source

Het extra Europese hoofdkwartier moet de implementatie van open source flink gaan versnellen. Het moet kansen bieden en uitdagingen overwinnen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Verder moet een Europees hoofdkwartier zorgen voor bredere wereldwijde implementatie van open source software.

“De Linux Foundation leverde de afgelopen twintig jaar geweldig werk geleverd om zowel de private sector en individuele medewerkers wereldwijd samen te brengen,” zei Gabriele Columbro. “Als Italiaan, opgegroeid in de bruisende Europese gemeenschap van open source aan het begin van de jaren 2000, ga ik met veel plezier samenwerken om meer aandacht te krijgen voor open samenwerking. We gaan de uitdagingen en mogelijkheden binnen Europa vinden en aanpakken”.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X