McAfee breidt Managed Service Provider-programma uit

e-mail overheidsmail

Er is een duidelijke verschuiving gaande in de markt voor IT-security, waarbij klanten steeds vaker kiezen voor beveiligingsoplossingen via managed services. Deze vraag komt direct terecht bij partners. Partners die deze managed security services leveren, kunnen klanten helpen om IT-middelen vrij te maken die anders ingezet zouden worden voor het onderhouden van steeds complexer wordende beveiligingsomgevingen.

Daarnaast kijken organisaties naar Managed Service Providers (MSP’s) voor hulp bij het terugdringen van investerings- en/of CAPEX-kosten voor IT-beveiliging. Veel MSP’s bieden nu managed security services op basis van een on-demand contract of als abonnement om in deze vraag te kunnen voorzien. McAfee’s antwoord op deze marktverandering is een uitbreiding van zijn MSP-programma, om partners toegang te bieden tot meer technologieën en tot commerciële modellen waarbij zij niet alle risico’s dragen. Volgens een onderzoek dat in opdracht van McAfee is uitgevoerd door InfoTech Research Group, zullen managed en hosted services implementaties de komende twee jaar met 35% toenemen(1).

Om die reden breidt McAfee zijn MSP–programma uit. Voor het eerst zullen nu ook McAfee hardware-appliances aangeboden worden aan MSP’s, via een aantrekkelijk pay-as-you-go model. Hiermee beschikken MSP’s over een breder en krachtiger aanbod van managed security services. Via het McAfee MSP-programma hebben partners nu toegang tot McAfee Next Generation Firewall, McAfee Enterprise Security Manager, McAfee Network Security Platform en McAfee Advanced Threat Defense. Daarnaast breidt McAfee het aantal softwareproducten uit dat beschikbaar is via het MSP-programma, onder andere met zijn portfolio aan authenticatie-oplossingen.

“De businessmodellen voor beveiligingsoplossingen zijn aan het veranderen en de behoefte aan managed services onder grote organisaties blijft toenemen voor alle vormen van beveiligingstechnologieën”, zegt Radboud Beumer, Regional Director Benelux voor McAfee. “Die vraag is het resultaat van de veranderende behoeften van klanten en overeenkomstige verwachtingen van partners. We blijven ons MSP-programma verder ontwikkelen, zodat we kunnen voorzien in de beveiligingsbehoeften van klanten en partners. Dankzij de toevoeging van deze technologieën aan ons MSP-programma kunnen onze partners hun aanbod verbreden, zich differentiëren en zijn ze in staat om nieuwe omzetkansen te benutten.”

Met de uitbreiding van het MSP-programma wordt ook McAfee’s Security Connected-strategie uitgebreid naar Managed Service Providers. MSP kunnen het breedste portfolio aan managed security services aanbieden, via de technologie van één leverancier. Tegelijkertijd profiteren ze daarmee van mogelijkheden voor gecentraliseerd beheer, dat de beheerkosten en -complexiteit van hun platforms aanzienlijk terugbrengt.

(1) Info Tech Research Group. Routes To Market Research, October 2013

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...