Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps

medewerkers

Bijna de helft van de medewerkers onder de 40 jaar (45%) vindt dat hun mening te weinig wordt gevraagd bij de ontwikkeling van zakelijke applicaties. Hoewel deze apps steeds gebruiksvriendelijker worden, is een kwart van de Nederlanders (24%) nog steeds van mening dat zakelijke apps zwaar tegenvallen als het gaat om gebruiksgemak. Dit blijkt uit een onderzoek onder 566 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Truewind, wereldwijde leverancier van digitale oplossingen op basis van het OutSystems-low-codeplatform.

Zakelijke apps

Apps vormen steeds vaker een essentiële schakel in de ondersteuning van bedrijfsprocessen. Maar liefst 63 procent van de Nederlanders maakt gebruik van één tot vijf zakelijke apps. Het valt op dat vooral 60-plussers moeite hebben met zakelijke apps. Een op de drie (32%) geeft aan dat zij hierdoor hun werk niet efficiënt kunnen uitvoeren. Voor jongere medewerkers geldt dit niet. Vijftigers (52%), veertigers (58%) en dertigers (61%) laten weten juist efficiënter te werken. Medewerkers onder de 30 hebben het meeste baat bij het gebruik van moderne zakelijke apps. 72 procent kan zijn werk hierdoor beter uitvoeren.

Verouderde apps

Apps zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Toch geeft 12 procent aan dat zij nog steeds werken met verouderde apps ter ondersteuning van hun werk. Vooral mannen (21% versus 12% van de vrouwen) en dertigers (23% versus 16% van de overige leeftijdscategorieën) schamen zich als zij de werking van verouderde zakelijke apps moeten uitleggen aan nieuwe collega’s.

Ruud Hochstenbach, verantwoordelijk voor business development van Truewind in de Benelux: “Gebruiksgemak en -efficiëntie zijn heel belangrijk bij een app. Het is dan ook opvallend dat een kwart van de Nederlanders aangeeft dat hun zakelijke apps niet gemakkelijk te gebruiken zijn.

Health check

Voer periodiek een health check, is het advies. Zo wordt duidelijk wat er gedaan moet worden om de apps up-to-date te houden. En ze optimaal te laten functioneren. Met low-code is het eenvoudig om applicaties aan te passen met de nieuwste technologieën. En ze weer als nieuw op te leveren.

Gerelateerde berichten...

X