Microsoft introduceert Office 2016

Microsoft logo voor gebouw

Office 2016 van Microsoft is vanaf vandaag beschikbaar. Het pakket is de nieuwste toevoeging aan Office 365, clouddienst op abonnementsbasis. Abonnees kunnen hun huidige Office-pakket gratis upgraden naar Office 2016.

Het nieuwe Office 2016 heeft nieuwe versies voor Windows, waaronder Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio en Access. Office 365 bevat daarbij extra diensten, als online opslag met OneDrive, Skype for Business, Delve en Yammer, en nieuwe  beveiligingsmogelijkheden. Deze diensten worden in Office 365 continu geüpdatet.

De Office 2016-apps draaien meteen ook op Windows 10. Dat geldt ook voor het nieuwe Sway . Daarmee kunnen deelbare, interactieve documenten worden gecreëerd, die geschikt zijn voor elk scherm.Vernieuwd zijn verder de Office Mobile-apps voor Windows 10.

Belangrijkste nieuwe functies Outlook 2016:

  • Outlook 2016 heeft een slimme inbox met snelle zoekmogelijkheden en automatisch filteren van mail met lage prioriteit. Iedereen in de ‘To:’-regel heeft toegang tot de documenten met bijlagen in de cloud.
  • Tell Me zorgt voor het snel vinden van de juiste Office-optie of -opdracht. Smart Lookup brengt informatie van internet rechtstreeks naar je documenten.
  • Excel 2016 bevat nu geïntegreerde publicatiemogelijkheden naar Power BI en nieuwe soorten grafieken.
  • Lijst met meest recent gebruikte documenten Verder gaan waar je gebleven was op alle devices.

De Office 2016-apps moeten samenwerken eenvoudiger maken met nieuwe functies.

  • Tegelijkertijd werken is nu mogelijk in Word-, PowerPoint- en OneNote-desktopsoftware. Ingetypte wijzigingen worden in een document voor teamleden direct zichtbaar.
  • Skype-in-app-integratie voor de Office Online– en rich client-apps: rechtstreeks vanuit documenten instant messaging-berichten versturen, schermen delen, praten en videochatten.
  • Office 365 Groups zijn nu een geïntegreerd onderdeel van de Outlook 2016-client-app. Ze zijn beschikbaar via de Outlook Groups-app.

Beschikbaarheid en systeemvereisten

De nieuwe Office 2016-apps zijn beschikbaar in 47 talen en vereisen Windows 7 of hoger. Vanaf vandaag kunnen Office 365-abonnees ervoor kiezen het nieuwe Office 2016 gratis te downloaden als onderdeel van hun abonnement. Automatische updates worden vanaf volgende maand aan abonnees aangeboden. Office 2016 is ook verkrijgbaar als eenmalige update voor zowel pc’s als Macs.

Deze en komende updates worden samengevat in een blog van Corporate Vice-President Kirk Koenigsbauer.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...