Microsoft vindt oorzaak verdwijnende bestanden in Windows 10 en Server 2019 oktober-update

Het probleem met verdwijnende bestanden in de oktober-update van Windows 10 is opgelost. Dat stelt Microsoft in een blogpost. Het probleem treft ook Windows Server 2019.

Momenteel wordt de nieuwe update getest binnen een grote groep betagebruikers. Pas als blijkt dat dat succesvol is, wordt het breed uitgerold. Alle andere gebruikers krijgen daarvan automatisch bericht.

 

Hulplijn

Naast het oplossen van het probleem gaat de techreus gedupeerden ook helpen om verdwenen bestanden boven water te halen. Wie met dit probleem is geconfronteerd kan een speciale hulplijn bellen. Gedupeerden kunnen eventueel ook bij de eigen Microsoft-distributeur terecht. De geboden hulp is overigens kosteloos.

Vlak na het uitbrengen van een update voor het besturingssysteem werd het ijlings weer ingetrokken na een reeks klachten. Gebruikers klaagden dat er documenten, foto’s, en video’s kwijt waren.

Het probleem deed zich meteen na het installeren van de update voor. Het gaat daarij om de update voor zowel Windows 10 als Windows Server 2019 en IoT-toepassingen.

In eerste instantie riep Microsoft de gebruikers zelf op om de update niet te installeren. Later trok het bedrijf zelf de update terug.

Intussen zegt het bedrijf ondanks de geboden hul[ geen garanties te kunnen bieden dat de verloren bestanden ook daadwerkelijk terug komen. Dit ondanks de speciale software die het bedrijf aan gedupeerden beschikbaar stelt.

 

Gerelateerde berichten...

X