Nederlandse datacenters openen deuren op derde Nationale datacenterdag

Op dinsdag 13 juni 2017 vindt de derde editie van de Nationale datacenterdag plaats. Door het hele land zullen verschillende datacenters, aangesloten bij de Dutch Datacenter Association (DDA), hun deuren openen. Neem dus eens een kijkje onder de motorkap van de digitale economie.

Daarnaast zal de DDA haar “State of The Dutch Data Centers 2017” rapport presenteren. Dit is een kwantitatief overzicht van de Nederlandse datacenter markt.

 

Grote rol

Op de Nationale datacenterdag wordt de steeds groter wordende rol van datacenters gevierd. Digitale technologieën zoals social, mobile, analytics, cloud en Internet of Things (IoT) zijn niet meer weg te denken. Daarmee zijn we in een transformatiefase richting de digitale economie beland.

Datacenters zijn letterlijk de belichaming van digitale toepassingen. Ze zijn het fundament voor deze digitale economie. Inmiddels is gebleken dat ongeveer een kwart van het Nederlands BNP voort komt uit deze industrie.

Rapport

In 2015 vond de eerste Nationale Datacenter Dag plaats. Destijds werd bij Interconnect de eerste editie van het rapport ‘State of The Dutch Data Centers” uitgereikt aan de Commissaris van de Koning in Brabant. Het rapport beschrijft onder andere de belangrijkste ontwikkelingen en trends in de datacenter industrie. Ook gaat het in op de rol van Nederland als Digital Gateway naar Europa en de rest van de wereld. Na de uitreiking gaat de open dag van start.

Ook dit jaar neemt een groot aantal datacenters deel. Een overzicht van de deelnemers met bijbehorende aanmeldingslink is te vinden op de website van de DDA. Voorafgaand aan de rondleiding worden de belangrijkste conclusies van het onderzoek belicht in een presentatie.

Gerelateerde berichten...

X