Nieuw netwerk voor softwarebedrijven Dutch Software

Dutch Software, is een nieuw initiatief om de Nederlandse softwarebranche te verbinden en versterken. Het platform gaat deze week van start. Het moet een netwerk zijn voor alle Nederlandse softwarebedrijven, met alle relevante informatie over de softwarebranche.

Het platform gaat ook kennissessies bieden over onderwerpen die het management van softwarebedrijven bezighouden. Channel development, groeifinanciering, internationalisering en goed bestuur komen bijvoorbeeld aan bod. Netwerkbijeenkomsten gaan zorgen voor kennisdeling onderling.

De website biedt informatie over een eerste groep van ruim honderd in Nederland gevestigde softwarebedrijven, hun producten en afzetmarkten. Dit is aangevuld met gegevens over de betrokken VC’s, rankings, sectornieuws en met voor softwarebedrijven relevante bijeenkomsten.

Dutch Software is een initiatief van Ben Alfrink en Vincent Blijleven. Ben Alfrink: De gebrekkige transparantie van de softwaremarkt was voor hen de aanleiding om het initiatief te starten. “Productsoftwarebedrijven, ofwel ISV’s, vormen al vele jaren het snelst groeiende segment binnen de ICT, onder meer dankzij internationale expansie. Het is onze doelstelling om met dit platform de branche niet alleen te verbinden, maar ook te versterken door kennisdeling en samenwerking heel gemakkelijk te maken. Het platform wordt stapsgewijs uitgebreid.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...