Nieuwe Google maps met AR bepaalt juiste wandelrichting

wereldkaart cloud

Google Maps introduceert enkele nieuwe functies. Met Live View kun je met augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen.

Soms is het moeilijk om te bepalen welke kant je uit moet lopen. Met de nieuwe functie kun je de omgeving om je heen op je beeldscherm laten weergeven. Het wordt aangevuld met pijlen en richtingaanwijzers. Zo wordt de wandelrichting al snel duidelijk.

 

Live weergave

Om Live View te gebruiken open je de Google Maps app, voer je je bestemming in en tik je op het wandelpictogram. Tik vanaf daar op de knop “Live Weergave” en richt je camera op de gebouwen om je heen. Zodra Google Maps aangeeft waar je bent, zie je in de echte wereld tekens en pijlen die de wandelrichting aangeven.

De functie is de afgelopen maanden getest door leden van de Local Guides- en Pixel-community. Deze week is het niet alleen meer in de bètaversie maar ook beschikbaar voor gebruikers van mobiele apparaten met Android en iOS die ondersteuning bieden voor ARCore en ARKit.

Een ander nieuw snufje in de nieuwe functie is restaurants vinden. Verder kunnen reizigers een overzicht raadplegen van alle naderende reizen. Als je een reis selecteert, krijg je daar alle reserveringen voor te zien. Deze informatie is ook offline op te vragen.

De nieuwe functie is ook gesproken mogelijk omdat vorig jaar de Nederlandse Google Assistent voor Android- en iOS-toestellen van start ging. Gebruikers kunnen de Assistent door een opdracht te geven of een vraag te stellen – of je nou je agenda wilt beheren, een wekker voor morgenochtend wilt zetten of wil weten of het druk is op de weg.

De Google Assistent is oproepbaar op geschikte Android-apparaten door de Home-knop ingedrukt te houden of “Oké Google” te zeggen. Je kunt zo snel en eenvoudig een appje verzenden, een liedje opzetten, navigatie-instructies ontvangen en het nieuws beluisteren.

Kunstmatige intelligentie

Al sinds de jaren 50 is natuurlijke spraakinteractie met computers één van de grote uitdagingen in de informatica. Om spraakherkenning van hoge kwaliteit aan te bieden en de Nederlandse taal goed te begrijpen, heeft Google jarenlang geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie en Natural Language Processing, die twee belangrijke fundamenten van de Google Assistent zijn.

Gerelateerde berichten...