Nieuwe netwerk monitoring software WhatsUp Gold 2021 integreert Log Management

De coronacrisis heeft een enorme impact op wanneer, waar en hoe we werken. Meer dan ooit tevoren hebben netwerkbeheerders een betrouwbaar centraal instrument nodig voor het monitoren en managen van hun netwerkinfrastructuur.

Iedere dag krijgen netwerken veel verkeer te verwerken, vanuit meerdere richtingen, gebruikers en van diverse apparaten. Denk daarbij aan fysieke en virtuele apparaten, switches, routers, draadloze toegangspunten, firewalls, cloud-resources, diensten en applicaties. Elke nieuwe verbinding vraagt om bandbreedte en controle op eventuele veiligheidsproblemen.

Wereldwijd softwareproducent Progress heeft daarom WhatsUp® Gold 2021 aangekondigd. De bekroonde software voor netwerkmonitoring biedt geïntegreerd log management en monitoring en beheer van systemen van derden via uitgaande REST API’s en prima rapportagemogelijkheden, allemaal binnen dezelfde interface. Zo is het eenvoudiger dan ooit om netwerkproblemen te achterhalen en snel op te lossen.

Geïntegreerd log management

WhatsUp Gold 2021 biedt intuïtief, geïntegreerd log management voor het traceren van en het instellen van meldingen over Windows- en syslog-gebeurtenissen. Gebruikers kunnen voor elk apparaat in hun netwerk logs monitoren, filteren en zoeken, maar ook logmeldingen instellen en metatrends in de gaten houden (zoals wijzigingen in het aantal loggebeurtenissen). Dit kan allemaal binnen dezelfde interface en dat maakt problemen oplossen met WhatsUp Gold zo enorm eenvoudig. Progress blijft ook op dit gebied toonaangevend! IT’ers kunnen Syslog- en Windows-gebeurtenissen logboeks beheren en meldingen instellen, net zoals ze de rest van hun netwerk monitoren – met dezelfde configureerbare dashboards en rapportagemogelijkheden.

Uitgaande REST API’s

Naast inkomende REST API’s worden in WhatsUp Gold 2021 ook uitgaande REST API’s ondersteund. Dankzij het uitgebreide pakket met uitgaande REST API-calls kunnen gebruikers REST benutten om vanuit externe systemen informatie te verstrekken aan WhatsUp Gold. Dankzij de integratie op applicatieniveau is het nu heel eenvoudig om functies naadloos te integreren met applicaties van derden, zoals Salesforce, Office 365 en andere applicaties. Bovendien kunnen gebruikers met inkomende REST API-calls taken automatiseren door specifieke gegevens te halen uit WhatsUp Gold, of door informatie vanuit een ander systeem of script in te voeren.

Snellere HTML-rapporten

Rapportage in WhatsUp Gold is geoptimaliseerd voor HTML en e-mail. Dit betekent dat er veel sneller rapporten kunnen worden gegenereerd die ook nog eens veel gebruiksvriendelijker zijn. Zo zijn bijvoorbeeld WYSIWYG-bestanden die hyperlinks bevatten bijzonder gemakkelijk te delen.

Met de WhatsUp Gold-netwerkmonitoringsoftware kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun IT-infrastructuur en applicaties continu monitoren en beheren. Zo blijven optimale prestaties en een hoge beschikbaarheidsgraad van netwerk en apparatuur gegarandeerd. Om die reden is WhatsUp Gold dan ook door PC Magazine opgenomen in hun lijst met Best Network Monitoring Software. Daarnaast heeft de oplossing een hoge waardering gekregen van publicaties zoals Network Computing UK en PC Pro Magazine – alsmede van organisaties als G2 en SoftwareReviews, een onderdeel van onderzoeks- en adviesbedrijf Info-Tech Research Group.

Meer informatie of een gratis proefversie downloaden Klik hier

Het WhatsUp Gold Release webinar vindt plaats op 11 februari. Schrijf u hier in om het live te volgen of later automatisch als recording opgestuurd te krijgen.

Gerelateerde berichten...

X