Nieuwe netwerkomgeving beveiligt kantoren

e-mail overheidsmail

Uit recent onderzoek onder IT-professionals blijkt dat meer dan 82 procent van de bedrijven werknemers thuis laten werken of vanuit een kleinere kantoren. Tegelijkertijd blijkt dat eenderde van de bedrijven geen toestel vereist voor het beoordelen van al het inkomende verkeer op één centraal punt, zodat het verkeer veilig kan worden doorgestuurd naar de interne organisatie. Bij de organisaties die wel over zo’n gateway security device beschikken, wil slechts 23 procent dat werknemers dezelfde software gebruiken als op het hoofdkantoor. Denk hierbij aan intrusion prevention, antivirus, data loss prevention, application control en anti-spam.

Cybercriminelen richten zich op de zwakste schakel als zij willen inbreken op een bedrijfsnetwerk van (kleine) kantoren. Uit de praktijk blijkt dat de thuiswerkplek van een werknemer en kleinere kantoren van organisaties het meest gevoelig zijn voor aanvallen van buitenaf. WatchGuard Technologies introduceert daarom de WatchGuard Firebox T10 Unified Threat Management (UTM)-oplossing. Met deze nieuwe netwerk security appliance kunnen ondernemingen hun netwerkbeveiliging uitbreiden naar kleinere vestigingen of kantoren aan huis.

VPN-toegang
Volgens 56 procent van de ondervraagden biedt standaard VPN-toegang voldoende bescherming. Lange tijd beschermde toegang via VPN de thuiswerkers inderdaad. Inmiddels is dit niet meer toereikend en moet een thuiswerkplek net zo goed beveiligd zijn als een werkplek bij de betreffende organisatie. De Firebox T10 kan hier op eenvoudige wijze en op een kostenefficiënte manier voor zorgen. Door optimaal gebruik te maken van deze UTM-oplossing, kunnen netwerkbeheerders externe locaties vanaf een centraal bedieningspaneel beheren. Bovendien kunnen zij precies zien wat er op het netwerk gebeurt.

Voordelen Firebox T10
De Firebox T10 levert krachtige UTM-functionaliteiten en is snel te implementeren. Daarnaast maakt het apparaat gebruik van WatchGuard Dimension: een cloud-tool waarmee security-professionals goed inzicht krijgen in de enorme hoeveelheid data over hun IT-netwerk. Hiermee kunnen zij prioriteiten stellen in de enorme hoeveelheden data die zij ontvangen. De appliance is gericht op gebruikers die op zoek zijn naar een kleine en goedkopere oplossing. De Firebox T10 is onder meer geschikt voor de retailmarkt en voor ziekenhuizen. Zij gebruiken vaak creditcards en persoonlijke gegevens en moeten zich aan strenge wet- en regelgeving houden.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...