Nieuwe Raspberry Pi 4 blijkt geschikt voor industrieel gebruik

Het nieuwste model van Raspberry Pi 4-model B blijkt geschikt te zijn voor industrieel gebruik. Het nieuwste model biedt vooral kansen binnen de meet- en regeltechniek. Voornamelijk bij de ontwikkeling van prototypes kan deze mini pc interessant zijn.

Wel is het dan belangrijk dat een klant de juiste behuizingen gebruikt, die het device beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals hoge temperaturen. Volgens de makers worden deze devices steeds interessanter voor bedrijven, omdat ze het mogelijk maken om kosten te verlagen. Ze kunnen er nieuwe diensten en businessmodellen mee ontwikkelen, en nieuwe markten aanboren.

 

Energiezuinig

De Pi 4 vervangt volgens de makers met gemak een desktop-pc, is zeer energiezuinig. Hij biedt een geruisloze werking, omdat hij geen ventilator nodig heeft. Het device is voorzien van een Gigabit Ethernet-aansluiting, een draadloze ontvanger en bluetooth 5.0. Hij heeft verder vier USB-poorten, waarvan twee USB 3.0 ondersteunen.

Het Pi 4-model B is beschikbaar in verschillende varianten: met 1, 2 of 4 GB aan RAM en een 1.5 GHz-quadcore-processor. Deze nieuwste versie heeft twee micro-hdmi-aansluitingen, waarmee hij tot twee 4K-monitoren kan aansturen.

 

Prototype

Sven Pannewitz, productmanager voor passieve onderdelen en ontwikkelborden bij reichelt elektronik: “Sinds de lancering in 2012 heeft de Raspberry Pi enorm aan populariteit gewonnen. Het is met meer dan zeventien miljoen verkochte exemplaren wereldwijd een van de meest populaire minicomputers aller tijden. En dankzij de continue doorontwikkeling heeft hij nu een prima rekencapaciteit. Dat maakt de Pi 4 erg aantrekkelijk voor industriële toepassingen, onder andere voor gebruik als stuurcentrale bij prototypeontwikkeling of als volwaardige industriële aansturing. Het grote voordeel van deze low-cost hardware is de ongekende flexibiliteit. Je kunt als ontwikkelaar volledig je eigen route kiezen en oplossingen voor specifieke problemen vinden.”

Pannewitz wijst op de onafhankelijke open source-portals met allerlei gratis softwarebibliotheken, die via een ontwikkelforum ook goede ondersteuning bieden. “Hierdoor hebben ontwikkelaars veel meer mogelijkheden om low-cost ontwikkelboards industrieel te gaan gebruiken. Er is een trend zichtbaar dat dergelijke hardware ook voor bedrijven steeds interessanter wordt. Je hoeft niet meer te wachten totdat je leverancier met een uitbreiding komt. Die bouw je gewoon zelf en zo bespaar je tijd en geld op ontwikkeling.”

 

Gerelateerde berichten...

X