Office for Android-tablets wereldwijd vrijgegeven

Androidrobotje
De previewversie van Microsoft Office-apps voor Android-tablets zijn nu wereldwijd beschikbaar. Dat meldt de softwaregigant op zijn blog. Liefhebbers konden sinds november 2014 de previewversies uitproberen, maar gebruikers moesten zich aanmelden via Google Plus om in aanmerking te komen. Die vereiste is nu losgelaten. De mogelijkheden voor bedrijven en werknemers die te maken met een BYOD-beleid worden hierdoor vergroot.
Proefversies van zowel Word, Excel en Powerpoint voor Android-tablets staan inmiddels in de Play Store. Let daarbij wel op de syteemvereisten van Android 4.4 of hoger. Ze werken enkel op tablets met een ARM-processor en een display van 7 tot en met 10,1 inch.
De vernieuwde Office-apps voor tablets zijn al langer beschikbaar voor iPad. Office heeft ook al wat langer aparte apps voor smartphones. De Windows Phone-apps van Office zijn nog niet vernieuwd. Mogelijk gebeurt rond het uitbrengen van Windows 10 in het najaar van 2015.
Het gebruik van de Office-apps voor mobiele apparaten is overigens al een tijdje gratis, waar voorheen een betaald Office 365-abonnement nodig was. Betalende abonnees op de dienst kunnen wel gebruikmaken van extra functies.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...