Onderzoek toont aan dat cloud-giganten bedrijven vasthouden

omgeving

Cloudflare heeft de resultaten van een onderzoek gepubliceerd dat in opdracht door Forrester Consulting is uitgevoerd. Dit onderzoek onderstreept de toenemende behoefte van bedrijven om alles binnen de organisatie met elkaar te verbinden en tegelijkertijd de controle te behouden over hun beveiliging, productiviteit en concurrerende groei. Om de markt te helpen deze opkomende uitdaging aan te gaan, introduceert Cloudflare het concept van de connectivity cloud, een uniform platform van cloud-native services. Dit platform is ontworpen om bedrijven te helpen weer controle te krijgen over hun steeds complexere en zich uitbreidende technologie en data.

Organisaties verliezen controle

De laatste jaren hebben organisaties over de hele wereld een drastische toename gezien in het gebruik van applicaties, vaak op basis van SaaS, om teams te helpen efficiënt samen te werken in een hybride werkomgeving. Dit heeft echter nieuwe risico’s en uitdagingen met zich meegebracht en ertoe geleid dat bijna 40% van de organisaties het er (sterk) mee eens is dat ze de controle over hun IT-infrastructuur en security verliezen. Specifiek rangschikten organisaties de top vier factoren die bijdragen aan het algehele verlies van controle als een toename van het totale aantal applicaties (66%), een toename van het aantal locaties voor applicaties (62%), de verschuiving van on premise naar cloud (54%) en de toename van personeel dat vanuit huis of hybride werkt (49%).

Nieuwe en complexere verantwoordelijkheden

Het is nu aan IT- en securityteams om productief te blijven en zich aan de regels te houden, terwijl ze een steeds complexer landschap moeten beheren. Een derde van de respondenten zegt dat deze nieuwe verantwoordelijkheden vijf jaar geleden nog niet tot hun takenpakket behoorden. Zo was 52% van de IT- en securityteams vijf jaar geleden nog niet verantwoordelijk voor de beveiliging van alle interne, externe of hybride medewerkers, maar dat is nu wel het geval. Tevens is ruim 40% nu ook verantwoordelijk voor het beheren en beveiligen van applicaties in publieke cloudomgevingen, of het beheren en beveiligen van data in SaaS-omgevingen. Deze taken worden ook moeilijker sinds 2020, waarbij 30% van de teams opmerkt dat het beheren en beveiligen van zowel publieke cloudomgevingen als data in SaaS-omgevingen tegenwoordig aanzienlijk complexer is dan ooit tevoren.

Zakelijke gevolgen

IT- en securitymanagers zien als grootste uitdagingen het beheren van een groeiend bedrijfslandschap terwijl ze ervoor zorgen dat hun team productief en veilig blijft. Bijna 50% van de organisaties ziet het groeiende aantal en de groeiende typen gebruikers, mensen, machines en derde partijen, als een van hun vijf grootste uitdagingen van dit moment. Tot de top vijf uitdagingen behoren ook de moeilijkheid om de productiviteit van hun team op peil te houden of te verbeteren (44%), het aanpakken van de groei van de productiviteit van hun team (44%) en monitoren van het toenemende aanvalsoppervlak (44%). Als deze uitdagingen niet adequaat worden aangepakt, zullen ze naar verwachting een directe impact hebben op de klantervaring, de productiviteit en het concurrentievoordeel van hun organisatie.

Minder risico en grotere productiviteit

98% van de respondenten is het ermee eens dat bedrijven tegenwoordig meer dan ooit tevoren baat zouden hebben bij een connectiviteitscloud die veilige, goed presterende, ‘any-to-any’ connectiviteit biedt (d.w.z. connectiviteit tussen meer mensen, apps, data, apparaten, netwerken en clouds). Bijna de helft van de respondenten denkt dat dit type oplossing de digitale transformatie zou versnellen, terwijl het aanvalsoppervlak wordt verkleind. 58% van de IT-beslissers gelooft ook dat deze oplossing de productiviteit zal verhogen, 54% ziet de time-to-market verbeteren en 54% van de bedrijven gelooft dat de totale omzet zal toenemen.

Gerelateerde berichten...