Online marktplaats refurbed biedt bedrijven kans op verduurzaming

marktplaats

Refurbed, een online marktplaats voor refurbished elektronische apparaten, breidt in Nederland uit naar de zakelijke markt. Bedrijven kunnen refurbished elektronica afnemen in de categorieën smartphones, tablets en laptops. Daarnaast komt refurbed met de zogeheten ‘Buyback’-optie. Hierbij koopt het bedrijf oude elektronica van ondernemingen. Dit, om die te reviseren en uiteindelijk opnieuw aan te bieden. Het bedrijf wil met deze uitbreiding haar bijdrage aan een duurzame en circulaire economie vergroten. En wel door ook de hoeveelheid e-waste van de zakelijke markt terug te dringen. En de verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Uit een enquête onder bestaande klanten van refurbed blijkt dat bedrijven hun elektronische apparaten gemiddeld iedere twee jaar inruilen. Op deze manier kan dat op een duurzame en verantwoordelijke manier.

Oproep aan bedrijven

Met de stap naar de zakelijke markt biedt de marktplaats nu ook op grotere schaal gereviseerde laptops, tablets en smartphones aan. Door gebruik te maken van deze service verduurzamen bedrijven de aanschaf van hun elektronische apparaten. En hebben ze direct een duurzame bestemming voor oude apparatuur. Dit biedt bedrijven de kans bij te dragen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Dat is hard nodig. Want uit de recent verschenen ICER-rapportage (2022) blijkt dat de versnelling van die transitie nog niet zichtbaar is. En dat is zorgelijk gezien de noodzaak en (inter)nationale ambities.

Duurzaamheid belangrijk voor werknemer

Een stap naar duurzame bedrijfsvoering levert meer op dan een groenere wereld, zo toonde een onderzoek van consultancykantoor KPMG aan. Uit een vragenlijst onder 5.700 werkenden, studenten en pas afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat bij 46% van de mensen de ESG-waarden (Environmental, Social en Governance) van een bedrijf meespelen in de keuze voor een werkgever. Daarnaast zegt 20% een baan afgezegd te hebben omdat het bedrijf niet duurzaam genoeg was.

Gerelateerde berichten...

X