Samenwerking Philips en LUMC

philips

Philips en LUMC werken samen om tumoren effectiever te behandelen met nieuwe spectrale angio CT oplossing. Philips heeft nieuwe mijlpalen aangekondigd in de ontwikkeling van ’s werelds eerste spectrale detector angio CT-oplossing – Philips Spectral Angio CT-suite – die de spectrale CT-beeldvormingstechnologie van het bedrijf in een geïntegreerde hybride angio CT-suite brengt.

Door de Spectral CT 7500-systeem en het Image Guided Therapy-systeem – Azurion met FlexArm – te combineren in een interventiekamer, wil Philips artsen toegang geven tot deze twee belangrijke beeldvormingsmodaliteiten in één enkele ruimte, wat innovatie mogelijk maakt in minimaal-invasieve procedures op gebieden als oncologie, beroerte en traumazorg.

Uitbreiding van het klinische netwerk van Philips

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft zich aangesloten bij Philips’ wereldwijde netwerk van klinische partners om te onderzoeken hoe zijn spectrale detector angio CT-oplossing mogelijk nieuwe behandelingsmogelijkheden kan bieden en de patiëntenzorg kan verbeteren.

“Wij zijn enthousiast over de samenwerking bij het tot stand brengen van een innovatieve aanpak, die een doorslaggevende rol kan spelen bij de verbetering van de patiëntenzorg op het gebied van de interventionele oncologie,” zei Mark Burgmans, MD, hoofd van de afdeling interventionele radiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. “Door spectrale CT-beeldvorming toe te voegen aan de interventionele suite kunnen we nieuwe behandelingsmogelijkheden bieden, voorkomen dat patiënten van de ene beeldvormingsruimte naar de andere moeten worden verplaatst, en de unieke voordelen van spectrale CT-informatie bieden op het moment dat het nodig is.”

Andere klinische instituten waarmee Philips aan deze innovatie samenwerkt, zijn Mayo Clinic (Rochester, MN, VS) en het Miami Cardiac & Vascular Institute van Baptist Health (Miami, FL, VS).

Gerelateerde berichten...

X