Sogeti Groep benoemt Hans van Waayenburg aan wereldwijde top

Sogeti Groep benoemt Hans van Waayenburg (57) als wereldwijde CEO. Voor het eerst in de geschiedenis komt hiermee een Nederlander aan de top van deze Franse IT-dienstverlener met zo’n 20.000 werknemers wereldwijd. Van Waayenburg volgt Luc-Francois Salvador op die in de Capgemini Groep leiding gaat geven op het Aziatische continent. Tot voor kort maakte de Nederlander deel uit van de wereldwijde groepsdirectie van Sogeti als Chief Operations Officer (COO). In zijn nieuwe rol maakt hij eveneens deel uit van de Executive Committee van de Capgemini Groep.

Van Waayenburg is zijn loopbaan in 1981 gestart als IT-professional bij het toenmalige Volmac. Via diverse functies bij Interprogram, voormalig dochter van Volmac, werd hij daar in 1992 benoemd tot directeur van de testing divisie. Vervolgens is hij actief geweest in verschillende directiefuncties bij IP Informatica Project Groep en IQUIP, voorgangers van Sogeti. Begin 1998 werd hij Algemeen Directeur van IQUIP in Nederland. Sogeti, de nieuwe naam voor de drie dochters van het voormalige Volmac (IQUIP, Twinsoft en Gimbrère en Dohmen), werd opgericht in 2002. Volmac werd overgenomen door het Franse Capgemini. Sogeti ging als zelfstandig label verder binnen de in Parijs beursgenoteerde Capgemini Groep. In datzelfde jaar werd Van Waayenburg benoemd tot Algemeen Directeur van Sogeti in Nederland. In 2006 promoveerde de Nederlander naar de wereldwijde groepsdirectie. Begin 2012 werd Van Waayenburg benoemd tot COO van de Sogeti Groep.

In 1979 haalde de nieuwe CEO van de Sogeti Groep zijn bachelor aan de Technische Universiteit, Business en Management, van Eindhoven. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

“Hans van Waayenburg is de meest ervaren bestuurder binnen onze Sogeti groepsdirectie. Ik heb alle vertrouwen in zijn rol als wereldwijd leider van Sogeti. Hij heeft zowel lokaal als internationaal veel successen geboekt bij Sogeti.” Aldus Paul Hermelin, CEO van de Capgemini Groep.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...