Specifieke beveiligingsaanpak nodig voor Internet of Things

RDC

Consumenten en organisaties van iedere grootte maken nu al gebruik van talloze verschillende apparaten met een internetverbinding, van smartphones en auto’s tot huishoudelijke apparaten en industriële sensors. Volgens IDC(1) zal het Internet of Things tegen 2020 ongeveer 212 miljard van dit soort apparaten tellen. Dit betekent gemiddeld 27 apparaten voor ieder mens op Aarde, die allemaal beveiligd en beheerd moeten worden. McAfee wil er voor zorgen dat we deze apparaten met vertrouwen kunnen gebruiken, zonder enige beperking in het gebruik ervan.

Hoewel al deze connectiviteit veel gemak biedt en een wereld van nieuwe mogelijkheden opent, zorgt het ook voor nieuwe beveiligingsuitdagingen op het gebied van data privacy, veiligheid, beheer en vertrouwen. McAfee adresseert deze uitdagingen met beveiligingsmogelijkheden voor de lange termijn, die gebruikt kunnen worden binnen zowel huidige als toekomstige IoT-gebruiksscenario’s.

“Beveiliging moet al standaard ingebouwd zijn in het fundament van het Internet of Things”, zegt Wim van Campen, VP McAfee Noord- en Oost-Europa. “Een uitval van de apparaten die het IoT vormen, is schadelijk voor bedrijven en voor ons dagelijks leven. We moeten weten wat we kunnen verwachten, zodat we ons tegen dreigingen kunnen beschermen. Daartoe moeten ook deze apparaten goed beveiligd worden. McAfee zet zich in om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en zonder zorgen gebruik kan maken van het Internet of Things.”

Het Internet of Things stelt brede eisen op het gebied van vertrouwen, de integriteit van oplossingen, verantwoordelijkheden en privacy. Oplossingen hiervoor moeten interoperabele beveiligingsmogelijkheden bieden die effectieve bescherming bieden voor iedere ‘laag’, inclusief de apparaatverbindingen en de cloud.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...