Startup Quexcel nu al Microsoft Gold SAM-partner

Slechts 10 ict-bedrijven in Nederland hebben de Microsoft Gold SAM (Software Asset Management) partnerstatus. De half jaar oude startup Quexcel is daar sinds dinsdag eentje van. Vorige maand nog haalde het jonge bedrijf de zilveren status.

“We horen nu bij de 1 procent-club,” lacht Peter van Uden, oprichter van Quexcel. “Wereldwijd heeft slechts één op de honderd Microsoftpartners dit niveau van vakbekwaamheid in SAM behaald. Ik mag wel zeggen dat we heel erg trots zijn.”

Quexcel staat voor ‘Centre of Qualified Expertise for Software Licensing’,” zegt van Uden. “Software Asset Management (SAM), beheer en optimalisatie van software, van de aankoop en onderhoud tot implementatie, en het afdekken van juridische risico’s rond eigendom en gebruik, is onze core business. We wilden het daarom meteen goed aanpakken. We hebben nu bewezen dat Quexcel de kennis en ervaring heeft om bedrijven, overheden en instellingen te helpen meer uit hun software assets te halen. SAM levert ten eerste grote kostenbesparing op softwarelicenties en licentiebeheer. Maar nog belangrijker is dat het de zichtbaarheid van en controle op kosten rondom software oplevert door een op de ISO / NEN 19770 standaard gebaseerde SAM-praktijk.”

Keihard werken

De status werd het jonge bedrijf ondanks de snelheid waarmee het werd gehaald, niet bepaald in de schoot geworpen. “We hebben er keihard voor gewerkt,” aldus Peter van Uden. “Ten eerste hadden we uitstekend personeel nodig dat hoge kwalificaties moest halen. Toen moesten we aan Microsoft een aantal goede klantreferenties verleggen en vervolgens een klanttevredenheidsonderzoek houden dat goede resultaten liet zien. Dat hele proces moeten we vanaf nu elk jaar herhalen.”

Voor klanten levert de status van Quexcel niet alleen zekerheid, maar ook voordeel. Peter van Uden: “Nu we eenmaal gecertificeerde Microsoft SAM Gold Competency partner zijn, kunnen we aan organisaties die daarvoor kwalificeren een volledig gesponsorde Microsoft SAM Review aanbieden. Microsoftklanten krijgen zo nagenoeg kosteloos volledig inzicht in hun softwaregebruik en -licenties.”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...