Steeds meer IT-beslissers hanteren cloud-strategie

strategie

De meeste IT-beslissers zien cloud als het aanbieden/afnemen van IT-as-a-Service, waarbij snel toepassingen kunnen worden op- en afgeschaald, liefst in een hybride en multi-cloud omgeving. Dit zorgt onder andere voor minder druk op IT-omgevingen, zoals rond updates en beheertaken. Vooral multi-cloud is een bewuste strategische keuze. Dit, terwijl de hybride cloudomgeving nuttig is voor proprietary-omgevingen en legacy workloads. En voor toepassingen waarbij moet worden voldaan aan wet- en regelgeving. Wat de keuze voor public cloud betreft, is en blijft Nederland een echt ‘Microsoft-land’. Ruim drie op de vier organisaties gebruikt het Microsoft Azure platform. Pas daarna volgen platforms als AWS, VMware en Salesforce, die wel steeds meer gebruikers krijgen. Dit blijkt uit de derde editie van Dutch IT Cloud Survey special, getiteld Cloud in Nederland. Markt intelligentie bureauSmart Profile en Dutch IT-channelvoerden het onderzoek uit.

Cloud-strategie

Uit het Dutch IT Cloud Survey blijkt ook dat steeds meer IT-beslissers een cloud-strategie hanteren aldus Jurgen Verheijen, Marketing Lead Smart Profile: “Ruim de helft van de Nederlandse organisaties heeft een actieve strategie om één bepaalde cloudcapaciteit (één merk cloud) te gebruiken, terwijl de andere helft een ‘best of breed’ strategie hanteert: gebruik maken van meerdere cloudaanbieders. Een minderheid van de deelnemende organisaties zegt een cloud-exitstrategie te hanteren, maar dat aantal neemt wel toe. Er wordt steeds meer budget uitgetrokken voor cloud, zo wijst het onderzoek verder uit. De geïnterviewde IT-beslissers zijn verdeeld over de vraag wat de kosten op de langere termijn zijn: leidt cloud tot kostenbesparing of niet.”

Technologie & Innovatie

Erik van Gurp, Business Analyst Smart Profile, zegt verder over het onderzoek: “IT-beslissers hebben keuze uit een groot aanbod van cloudtechnologieën. Er moet steeds meer data worden opgeslagen in cloudinfrastructuren, en daarvoor zijn Flash Storage NVMe, Cloud object storage en DevOps de meest gebruikte oplossingen. Verder zijn containertoepassingen zoals Kubernetes in trek. Cloudtechnologieën spelen een belangrijke rol als het gaat om innovatie, zo zeggen de meeste IT beslissers verder.”

Gerelateerde berichten...

X